Kullanıcı Render Galerisi

Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ

iyigünler herkese sn. aykon projenizi çok beğendim emeğinize sağlık. rica etsem incelemek amacıyla melihgnc@hotmail.com adresine projeyi gönderebilirmisiniz_? iyi çalışmalar...
 
Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ

Sn. Aykon,
render'larınız çok iyi olmuş. Ufak bir önerim olacak. ilk render'da(aykon.jpg) 3d çimler için kullandığınız texture'da renk değişimi olmadığı için tekdüze bir etki veriyor.
Aşağıdaki render'da gönderdiğim çim dokusunu deneyebilirsiniz. Çalışmalarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • sonbahar1.png
    sonbahar1.png
    1 MB · Görüntüleme: 27,465
Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ

Texture girmeden sadece renk atayarak yapmıştım çim dokusunu :)Tebrik ederim,gözünüzden kaçmamış.Tavsiyeniz için teşekkürler...Daha çok uygulama çizdiğim için rendera çok vaktim kalmıyor.Bu renderda 1 günde yetişmesi gereken bi çalışmaydı.Paylaşma amacım hiçbir yardımcı program olmaksızın tamamen idede yapılmış olması.
 
Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ

yeni salon çalışmam yorum ve tavsiyelerinzi bekliyorum. herkese iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    53.7 KB · Görüntüleme: 27,441
  • 2.jpg
    2.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 27,441
  • 3.jpg
    3.jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 27,441
Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ
 

Ekli dosyalar

  • 4.jpg
    4.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 27,435
  • 5.jpg
    5.jpg
    71.6 KB · Görüntüleme: 27,435
Re: ÖRNEK RENDER PROJELERİ

çizim ide 4 versiyon alınan render ver. 5,34



ide6,54
 

Ekli dosyalar

  • a.dikici.jpg
    a.dikici.jpg
    158.4 KB · Görüntüleme: 27,397
  • a.dikici-1.jpg
    a.dikici-1.jpg
    195.9 KB · Görüntüleme: 27,397
  • 07.jpg
    07.jpg
    258.3 KB · Görüntüleme: 27,397
Merhaba Sn. KUBA 2009,
sanıyorum 4 versiyonda yaptığınız projeyi 6'da aynen açıp, materyal ve kütüphanelerinde herhangi bir düzenleme yapmadan direkt render almışsınız.
Yeni render motorunun farkı ortaya çıkmamış. Sahneyi materyal, çevre düzeni, peyzaj, arka plan gibi konularda tekrar çalışıp render almanızı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar
 
Eklediğiniz proje için çok tşkler. fakat bazı dokular paketin içinde yok. kontrol ederek dokuları tekrar atmanız mümkünmü acaba?
 
idecad textures klasöründe ve sadece renk seçimi yaptıgımız texture ları paket içine atmıyor. onları kendi begeninize göre atamanız gerekiyor :)
 
SCETCHER":23lkx0j3' Alıntı:
idecad textures klasöründe ve sadece renk seçimi yaptıgımız texture ları paket içine atmıyor. onları kendi begeninize göre atamanız gerekiyor :)

Merhaba

Projede tanımlanmış bütün materyellerin özellikleri proje içerisine kayıt edilir. Yani materyel özelliği olarak atadığınız renk / seffaflık / yansıma gibi özellikler proje içerisinde yeralır.
Projeyi açtığınızda bunları tekrar kullanabilir veya özelliklerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

JPG, BMP gibi doku atamalarınıda ise ilgili resim dosyası proje içerisine kayıt edilmez. Projeyi başka bir bilgisayara taşıdığınızda bu resim dosyalarınında kopyalanması gerekir.
Ayarlar Menüsü --> Materyeller diyaloğunda "Kullanılan Dokuları Paketle" komutu ile projenizde kullandığınız tüm dokuları tek bir klasör içerisine kopyalayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
texture ları paketleyip kaydettim. ancak bazı renkleri kendi bilgisayarımda bile (servisten geldikten sonra yeniden kopyaladıgım için aynı dosya ismini göstermeyebiliyor)tekrar tanıtmak zorunda kalabiliyorum. bu yüzden çözüm olarak taşınabilir hdd de bir klasör yaptım proje esnasında buradan seçim yapıyor ve proje bittikten sonra paketleyip projenin bulundugu klasöre kaydediyorum. yoksa her seferinde bu işlemi tekrar yapmam gerekecek. ancak sizin ve bazı kullanıcılarında paylaştıgı projelerde bende gördüm. örneğin arzu hanım ın mutfak projesini indirdim. ancak materyallerin bir kısmı yoktu. bazende bu kütüphaneleri komple secip başka bir proje içine attıgımda kütüphane özelliklerine girince idecad mimari kapatıldı diyor. yani anlamadıgım konu bu sıkıntıları neden çok yaşıyorum bendemi yoksa pc demi bir aksaklık var anlayamadım. pc den yana şansım gülmedi zaten. idecad bu şekilde hata verip kapatmayı çoğaltınca formatlıyorum. tekrar bastan ugrasıyorum. ancak windows 7 64 bit ultimate kullandıgım sürede bu kadar çok sorun ytasamadım. home premium veya ultimate olmasından sorun yasarmıyım bilmiyorum.
 
2gzl4.jpg

2gznd.jpg
 
Geri
Üst