01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kuyu Temel Tasarımımda Perde boyu < Filiz boyundan kısa olduğu durumda ne yapmalıyız ? Bindirme yapmak şartmı

Merhabalar, perde boyu filiz boyundan kısa olduğu duurmlarda bindirme yapmaya gerek var mı tek seferde koyulan filizler perdenin asıl donatısı olarak değerlendirelemez mi ? Çizim aldığımdada biraz değisik çiziyor ve düzenlemem gerekiyor acaba nerde hata yapıyorum demeye başladım. Çizim görselini ekliyorum.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Filizboyu perde boyundan yüksek.png
    Filizboyu perde boyundan yüksek.png
    16.4 KB · Görüntüleme: 19
Yüksekliği bu kadar az kuyu temeli niye yapıyorsunuz?
Açıkcası bir cok (bana göre saçma durumlar) var. Kazı derinliği 175cm şartından dolayı bitişik nizamda hemen çıkıyor. Burada kazı derinliği temelaltı granuler malzeme 90cm istendiği için kazı derinliği fazla oluyor. geoteknikci tüm cephe ye iksa önlemi yazmış. Kimse raporlarda uğraşmıyor. Tüm cephe olarak yazıyor. Kuyu temellerde bina temeli ve perdesi yerine kullanılması isteniyor çekme mesafesi yok. Haliyle bina temel kotları ile bir tasarlıyoruz. Garip bir durum. Uygulamada temelaltı granuler malzeme 90 cm nasıl yapacaklar (ano ano) ve bunu nasıl nizami şekilde sıkıştıracaklar vs vs cok bir mantığıma ermiyor. Uygulamada derin açılacağını sanmıyorum.

Kuyu temel boyutlarını çok küçük olduğu için böyle bir durum oluşuyor.
Kuyu temel olarak tasarıma devam ederseniz temel filizi ile perdenin boyuna donatısını birleştirme olanağı yoktur.
2B düzenleme araçları ile çizimleri düzenleyebilirsiniz.
Temel ve perde olarak aynı kesiti modellerseniz perde ayarlarında aşağıdaki opsiyon kullanılabilir.
Bu opsiyon ile filiz ve perde düşey donatısı tek donatı olarak detay alınabilir.

1789369085647.png
1789369106533.png

Geri