lifli polimer ile güçlendirme belirgin hasara ne düzeyde katkı sağlar?

belirgin hasar olan kirişlere frp uyguluyoruz, fakat raporda frp uygulandığı görünmüyor. bir kaç kolona uyguladığımız frp ler görünüyor fakar belirgin hasara pek bi etkisi olmuyor.
 
Doğrusal performans analizi sonrası alınan raporda Lifli polimer sargı (frp) ile güçlendirme uygulanmış elemanlar listelenir.

Lifli polimer sargı (frp) ile güçlendirme uygulaması TBDY EK 15B 'de anlatılan kriterlere göre yapılmaktadır. 15b.1 bölümünde görüldüğü üzere frp ile sargı uygulaması çoğunlukla elemanın Kesme Dayanımı 'nın artırılması için kullanılmaktadır.

1642067873985.png

Ek 15b.3 bölümünde de kolonların sünekliğinin artırılması üzerine bir bölüm bulunmaktadır. frp ile güçlendirme uygulandığında betonda sargı etkisi artacağından beton basınç dayanımı ve birim şekildeğiştirme değerleri artış gösterir. Ancak bunlar sınırlı bir kapasitede olmaktadır. frp uyguladığınız kolonlarda belirgin hasara etki etmemesinin sebebi, kolonlarda sargı etkisi gözönüne almanız olabilir. Eğer projede etriye aralıkları minimum değerlerden küçük ise, etriye kancaları 90 derece ise bu etkileri kolon ayarları, performans analizi sekmesinden tanımlamanız gerekmektedir. Aşağıda gösterdiğim resimde olduğu gibi "etriye sıklaştırması var" seçeneği işaretli ise elemanda sargı etkisi performans analizinde gösönüne alınıyor demektir. Bu sebeple de frp ile tanımladığınız sargı çok büyük katkı sağlamayacaktır.

1642068094049.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bunlar dışında bir durum var ise projenizle beraber sorunuzu detaylı sorarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst