Lifli Polimer Sargı ve Moment-Eğrilik Diyagramları Hk.

byalcin

Yeni Üye
Merhaba sayın ilgililer,

Herhangi bir kolona lifli polimer tanımladığım zaman, yalnızca kütüphanedeki bazı kumaşları seçtiğimde moment-eğrilik diyagramına etkisini görüyorum. Diğer kumaşlarda hiç tanımlanmamış gibi görüntü alıyorum. Moment-eğrilik te sargı çizgisini ve değerlerin değiştiğini gördüğüm kumaşlar kalınlığı 0,7 mm ve üzeri olan kumaşlar. Yani bir kumaş tanımladığımda da, örneğin sika wrap 300 ü tanımladım. Kalınlığı 0.167 mm bunda da görüntü alamadım. Daha sonra girip yalnızca kalınlığını 0,7 mm yaptığımda sargı moment-eğrilik diyagramında hem sargı çizgisini hem de değerlerdeki değişiklikleri görüntüleyebildim. Kütüphanede bulunan ve sonuçlara etki eden kumaşları + işaretleyerek görseli aşağıda iletiyorum. Ayrıca 70 cm çaplı bir kolonda mevcut durum (frp siz) ve etki eden kumaşlardan olan Dowaksa CFu40t ile sarılmış frp li diyagramları da aşağıda iletiyorum. Kalınlıktaki bu durumun nedeni nedir, piyasadaki çoğu kumaş 0,2 mm dolaylarında iken neden böyle bir sonuç alınıyor. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • kumaş.PNG
    kumaş.PNG
    21.3 KB · Görüntüleme: 46
  • frpsiz.PNG
    frpsiz.PNG
    48.1 KB · Görüntüleme: 43
  • frp.PNG
    frp.PNG
    52.3 KB · Görüntüleme: 46
Projeyi inceledim.
Tüm lifli polimer sargıların etkisi moment eğrilik bağıntısında dikkate alınmaktadır. Muhtemel bir yanlış anlaşılma mevcut bu sebeple açıklamaya çalışacağım.

Sizin yukarıda gönderdiğiniz listede + işareti koymadığınız lifli polimer sargılardan bir tanesini tanımlayarak yaptığım moment eğrilik grafiğinde, sargısız olması durumuna göre moment eğrilikler arasında fark çıkmaktadır.

1706788772026.png

Diğer durumu tam olarak anlayamadım. Hangi olanakları işaretleyerek hangi sonuçları aldığınızı bana ekran görüntüsü ile gönderirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Ancak burada "etriye sıklaştırması var" seçeneği ile birlikte lifli polimer işaretli olursa lifli polimer sargının sargı etkisi betonda dikkate alınır.

saygılarımla...
 
merhaba Arkadaşlar L şeklindeki profilleri bor ile katalizör edildiğinde ( mevcutta kalsit ile katelizör oluyor ) kolon köşeleri için daha güçlendirici olabilirmi?
 
Geri
Üst