İsmail Hakkı BESLER

Administrator
Celik Birlesimleri Modelleyin.png


Oluşturulan Yapı Bilgi Modelinde, LOD 400 Seviyesinde ( Level of Development) Birleşimleri Modelleyin. Akıllı hızlı çizim modu ile bağlantı yapılan elemanların kapasitesine en uygun geometride birleşimi tasarlayın.

Bir sonraki adım olarak Türk Çelik Yönetmeliğine ve Deprem Yönetmeliğine uygun tasarım yapın ve tüm imalat detaylarını otomatik oluşturun. Böylece proje ve imalatı birbirine bağlayın. İmalat için gerekli İmalat parça detaylarını otomatik üretin.

Mimari proje , statik proje tanımlanması, yapısal analiz , yapısal tasarım ve imalat detay aşamaları arasındaki bilgi kaybı, İnşaat Mühendisliğinde önemli bir zorluktur.

Bu otomatik iş akışı, Mimari proje aşaması, statik proje , imalat detayları ile inşaat aşaması arasındaki iletişimi kolaylaştırarak bilgi kaybını ve hataları azaltır.

Geleneksel olarak, Mimar, İnşaat Mühendisi ve imalatçı, yeniden kullanılabilir bilgilerle bir BIM modelini paylaşmaz. Çelik imalat detayları genellikle baştan oluşturulması gerekir. Üç rol ( Mimar , Mühendis , İmalatçı ) geleneksel olarak birbirinden ayrılmıştır.


Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst