İsmail Hakkı BESLER

Administrator
Lod yani level of detail türkçe karşılığıyla ayrıntı düzeyi nedir sorusunun kısa yanıtı : Yapı bilgi modellemesi gelişim seviyeleri, modellerin gelişim durumunu belirtmek için geliştirilmiş bir standarttır. Bu şekilde veri akışlarında tutarlılık sağlanır. Tasarım ve inşaat süreci boyunca, bir modele hangi bilgilerin ekleneceğini belirlemek için kullanılan bir bim ölçütüdür.

LOD 100: Model içerisinde eleman temel bilgileri temsil etmek için konsept olarak gösterilir. Ancak, LOD 200 tanımındaki ayrıntıları içermez. Konsept projeler için kullanılır.

LOD 200: Model içerisinde elemanın boyut, şekil, yön ve konumunun gösterildiği ve model üzerinden yaklaşık metraj alınabilen gelişim seviyesidir. Uygulama projelerinde kullanılır.

LOD 300: Model içerisinde elemanın detaylı bir şekilde şeklinin ve konumunun gösterildiği montaj bağlantılarının konum bilgileri ile gösterildiği gelişim seviyesidir. İmalat çizimlerinde kullanılır.

LOD 400: Model içerisinde elemanın tam imalat ve montaj bilgilerini içeren birebir lokasyon konumuna sahip olarak gelişim seviyesidir. Bina yönetimine yönelik tam entegre projelerde kullanılır.

lod nedir.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst