Mahal ve kesit malzeme listesi büyük problem

bartayd

Tanınmış Üye
sayın hocam ben kat planında mahal belirlerken mahalde bulunan malzemeleri şu şekilde yazıyorum
döş:seramik kaplama
duv:seramik kaplama
tav:beyaz boya
mahal aynen bu şekilde fakat kesit alırken kesitte malzeme listesi sırasıyla şu şekilde olmasını istiyorum
BANYO
SERAMİK KAPLAMA
TESVİYE BETONU
BETONARME DÖŞEME
TAVAN SIVASI
bu şekilde bir kesit yazısını nasıl yaparım teşekkürler hocam...(kesitte seramik kaplama seramik kaplama beyaz boya şeklinde yanyana çıkıyor yazılar ve bunları düzeltmek otokette çok kolay ama sanırım program da da kolay bir yolu vardır diye düşünüyorum)...
 
Re: MAHAL VE KESİT MALZEME LİSTESİ BÜYÜK PROBLEM

Sizin, mahal ayarlarında; yazılar/ kaplama adı kısmında alt alta yazdığınız liste sadece plan gösterim içindir. Alt alta duvar, tav vb yazabilir, kısaca sadece parke yazabilir veya bu kısmı boş geçebilirsiniz.
Kesitte burada yazdığınız şeyler değil bileşik materyaller dikkate alınır.
Önce ayarlar menüsünden bileşik materyallere girin. Burada, alt katmanları kesitte görmek istediğiniz katmanlar olan yeni bir materyal tanımlayın. Bu işlemi bu bileşik materyal için 1 kez yapmanız yeterli.
Materyal kaydet dediğinizde tüm projelerinizden bu listeye erişeceksiniz. Sonra çizdiğiniz mahalleri seçip özelliklerine girin. Mahal ayarları diyaloğundaki genel ayarlar sekmesinden bileşik materyali işaretleyin.
Listenin sonunda oluşturduğunuz materyali göreceksiniz. Bunu seçip tamam diyerek çıkın. Kesit aldığınızda artık bu katmanlar mahal adı altında listelenecektir.
 
Geri
Üst