Makas kesitleri yükler verilmediği halde kurtarmıyor

onursenel89

Yeni Üye
Merhaba deneme yaptığım bir projede makas üzerinde kar ve rüzgar yükleri olmamasına rağmen ön analizde makas kestileri kurtarmıyor. kesitleri büyütmeme rağmen alt ve üst başlık kurtarmadı. yardım ve önerileriniz nelerdir teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • DENEME DÜĞÜN SALONU.cde
    424.3 KB · Görüntüleme: 9
Makasların yetersizlik sebebi, yanal tutululukları sağlanmadığından ötürü narinliklerinin çok yüksek olmasıdır. Makas üst başlıklarında yanal tutuluğu sağlayacak çaprazları veya stabilite elemanlarını girip alt başlıklarında da stabilite elemanlarını tanımladığınızda beklediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Çünkü bu elemanlar yanal tutululuk sağlayacak ve narinlik değeri düşecektir. bu durumda da eksenel basınç kapasitesi de artacaktır.

Narinlik değerigelen yüke değil elemanın uzunluğuna ve atalet yarıçapına (dolaylı olarak atalet momentine) bağlıdır. Narinliği çok yüksek olan kesitler de eksenel basınç ve eğilme etkisi altında eksenel kapasiteleri çok düşük olacaktır. Projenizde henüz çatı çaprazları ve stabilite elemanları gibi makaslarda yanal tutululuk sağlayacak elemanlar girilmediği için bu denli sonuç çıkması normaldir.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst