V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Makas Problemi

Hocalarım merhaba. Bir düğün salonu projesi için yardımınıza ihtiyacım var. Alt katı betonarme üst katı çelik olarak imal edip aradaki 25 m açıklığı makaslar ile geçmemiz isteniyor müteahhitten. Ne yaptıysam makas problemini aşamadım. Yardımcı olabilecek bir üstadım olursa şimdiden teşekkür ederim. Projeyi ekledim.

Ekli dosyalar

Lütfen bunu yapmayın, ve de yazdıklarıma alınmayın ne olur, programa sahip olmak demek, her türlü projeyi çözebilirim demek değildir, böyle model kurulmaz, kurduğunuz model de çalışmaz, neresini anlatayım ki? her yapılan uygulama hatalı, size tavsiyem çelik konusunda tecrübeli bir mühendisten destek alın lütfen, her şey bir anda yapılmıyor, hemen öğrenilmiyor, sabır, azim, sormak, öğrenmek gerekiyor, sormak ayıp değil, zamanla sora yapa öğrenilir, tecrübe kazanılır.

Lütfen bunu yapmayın, ve de yazdıklarıma alınmayın ne olur, programa sahip olmak demek, her türlü projeyi çözebilirim demek değildir, böyle model kurulmaz, kurduğunuz model de çalışmaz, neresini anlatayım ki? her yapılan uygulama hatalı, size tavsiyem çelik konusunda tecrübeli bir mühendisten destek alın lütfen, her şey bir anda yapılmıyor, hemen öğrenilmiyor, sabır, azim, sormak, öğrenmek gerekiyor, sormak ayıp değil, zamanla sora yapa öğrenilir, tecrübe kazanılır.
hocam estağfurullah zaten sizin ve hocalarımın naçizane tavsiyeleri için konuyu açmıştım. ben sadece fikirlerinizi merak ediyorum. en azından nasıl bir şey yapılabilir merak ediyorum. çünkü bu projeyi müteahhit her türlü uygulayacak. daha önceden 28 m açıklıklı bir düğün salonu yapmışlar aynı projeyi bu sefer oturumdan dolayı 25 metreye düşmüş. benden sadece projeyi çizip göndermemi istedi. ben kendisine olmayacağını ilettim ama daha önceden 28 m yi geçtik başka mühendis aynısını bize verdi deyince sizlere bir sormak istedim.

Sn meslektaşım, tabiki geçilir, lakin, uygun model kurulup, stabiliteyi sağlayıp, yönetmelik ve tasarım yeterlilik ve gerekliliklerini yerine getirip, tüm birleşimleri olması gerektiği gibi tanımlayıp hesaplayıp, sistem çalışır hale geldikten sonra rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Geri