Mantar döşeme zımbalama hesabı md(maj)- md(min) değeri

Ekran Alıntısı.PNG


EKTE VERİLEN RESİMDE YER ALAN Md(maj)- Md(min) değerlerini hesap raporu üzerinde nerede görebilirim. İndis te verilmiş ancak göremedim.
 
Perdelerin uç kısımlarında hesaplanan zımbalama gerilmelerinde Md değeri bu şekilde kullanılmaz. Bu sebeple perdelerdeki zımbalama kontrollerinde Md değerlerini görmemeniz normaldir. Bu değerler kolonlarda yani çubuk elemanlarda zımbalama çevresi hesaplandıktan sonra moment etkisini dikkate almak için uygulanır.

1667389571398.png1667390393408.png

Perdelerde moment etkisi ve normal kuvvet etkisi bir arada aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi dikkate alınır. Perdelerde normal kuvvet ve moment değeri bulunur. Daha sonra perde başlığı için zımbalama çevresi bulunur. Hesaplanan moment ve normal kuvvetin perde başlığındaki zımbalama çevresindeki payı bulunur ve bunların hepsi Vd içerisinde dikkate alınır. Ancak buradaki moment değeri yukarıda bahsedilen Md değeri değildir. Perde başlık bölgesinde momentten ve normal kuvvetten kaynaklanan zımbalama gerilmeleri Vd 'nin içerisinde dikkate alınır ve o şekilde hesaplanır.

1667390354395.png

Saygılarımla...
 
Geri
Üst