V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Matris indirgemesinde pivot hatası nasıl giderilir

bedoke16

Yeni Üye
Merhabalar değerli ideCad kullanıcıları. Büyük bir projemin şu alanında ''Matris indirgemesinde pivot hatası.'' hatası alıyorum. Sadece o alanı kaydedip daha hızlı analiz yapabilmek istedim. Normalde bina kirişsiz döşeme ama üst kısımda böyle bir büyük açıklık geçme durumu söz konusu. Ne denediysem de hatayı bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Büyük bir projemin şu alanında ''Matris indirgemesinde pivot hatası.'' hatası alıyorum. Sadece o alanı kaydedip daha hızlı analiz yapabilmek istedim. Normalde bina kirişsiz döşeme ama üst kısımda böyle bir büyük açıklık geçme durumu söz konusu. Ne denediysem de hatayı bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Önerilerim;
--sihirbazdan giderek seçim yapıldı,
--yatak katsayısı ve zemin taşıma gücünü kontrol ediniz, (çok fazla görülüyor)
--kiriş yüksekliği hatasını düzeltiniz.
Öneri proje ekte
1674756518257.png

Ekli dosyalar

Ünver bey sihirbazdan giderek derken ne demek istediğinizi anlayamadım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Sihirbazdaki ayarlarım projenin ilk haline göreydi. Kat yükseklikleri vs. analiz çok uzun sürdüğü için problemli bölgeyi dataya çekip attım.
Bu haldeyken nasıl bir yol izleyebilirim.

1674758666946.png

Deneme projemde "Matris indirgemesinde pivot hatası" uyarısı sebebiyle analiz yarıda kalıyor. Daha önce karışık plan çözümlerinde veya merdivenli sistemlerde bu sorunla karşılaştım. Ancak bağlantı noktalarını ve aksları düzelterek bu sorunları düzeltmiştim. Bu projede ise mimariyi altlık almadan aksları aralarındaki mesafelere göre girdim ve tüm elemanları birleşim noktaları ile bağladım. Ancak ilk analizimde hata verdi. Bu proje özelinde sorunun sebebi ne olabilir? Sıkıştırılmış dosyayı ekte bırakıyorum. İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

*her zaman son versiyonu kullanın
*Tüm elemenlarınızda (döşeme/perde/radye) sonlu eleman boyunu 20 cm'ye düşürün. Ne kadar küçük sonlu elemanlar, o kadar doğru hesap demektir.
Bu şekilde v11.15 ile çözülüyor projeniz.
1747210433966.png

Deneme projemde "Matris indirgemesinde pivot hatası" uyarısı sebebiyle analiz yarıda kalıyor. Daha önce karışık plan çözümlerinde veya merdivenli sistemlerde bu sorunla karşılaştım. Ancak bağlantı noktalarını ve aksları düzelterek bu sorunları düzeltmiştim. Bu projede ise mimariyi altlık almadan aksları aralarındaki mesafelere göre girdim ve tüm elemanları birleşim noktaları ile bağladım. Ancak ilk analizimde hata verdi. Bu proje özelinde sorunun sebebi ne olabilir? Sıkıştırılmış dosyayı ekte bırakıyorum. İyi çalışmalar dilerim.
Eklediğiniz model V11.15 sürümünde, döşeme , perde ve radye sonlu eleman genişlikleri 20-25 cm olarak düzenlendiğinde analiz tamamlanıyor.
Versiyon geçişlerinde yapılan çalışmalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

Asansör perdelerini grup perde olarak tanımlayınız.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1747210977116.png

Geri