V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merdiven Analizi ve B.arme Çizimleri

Merhaba tekrar,

NYILMAZ":cc9dq4tp' Alıntı:
Ekte hatalı ölçüler olan bir proje ve merdiven çizimi var. nasıl göremediniz jpegde anlayamadım. ama böylesi daha iyi oldu. Bu manuel ölçüde her zaman olmuyor. Bazen esc ile komuttan çıkınca düzeliyor. Bazen de obje editle girip hiç bir şey yapmadan tamama basınca düzeliyor. Ama ilk defa merdiven otomatik ölçülendirmesinde karşılaştım.

Eklediğin örnek resimde sorunu gördük ancak önemli olan bizlerin de o problemi oluşturabilmesidir ve bu manada sadece ekran görüntüsünün bir işlevi kalmıyor. Örneğin; televizyon bozulduğunda servise televizyonu göndermek yerine fotoğrafını çekip göndermek gibi bir durum bu. Halbuki servise bozuk televizyon lazım ve hatta bazen ikisi birden lazım : )

NYILMAZ":cc9dq4tp' Alıntı:
dosya boyutu büyük geldi mail atıyorum

Projen ulaştı ve sorunu tespit ettik. Ölçülendirme ayarlarında ölçü tipi olarak 4. tip seçilince yazdığın gibi sorun oluşabiliyor. Ölçü özelliklerine girip Tamam tıklanınca düzelebiliyor. Editle düzeltilebilir veya şimdilik 4.tipi kullanmayabiliriz. Bu durumu ve yazdığın ikon ile ilgili bildirimi notlarımıza aldık.

Kolay gelsin...

Ben sizi "leb" demeden anlar diye "televizyonu" göndermemiştim. Leblebiyi gönderince görüntü düzeldi sanırım. Kolay gelsin. Aslında aldığı bir kaç not daha vardı ama biraz daha inceleyeyim yazarım.

Sizi seviyoru(m)z.

* Merdiven detay çizimlerinde Kesit yazıları ve şekli çok büyük.( A,B,C,D vs.) 1/20 ölçekte diğer yazıların yanında çok büyük kalıyor.
* Merdiven detay çiziminde basamak numarası yazı font ve büyüklüğüne müdahale etme şansımız var mıdır, yoksa ben mi görmedim?
* Ayrıca bloklama o kadar fazla ki 2D ile düzenleme yapmak istediğinizde bir sürü obje parçala yapmanız gerekiyor. (hepsini parçala demek zorunda kalmaz isek)
* Bu arada "blok yap" komutunu ben çok kullanıyorum ve dolayısıyla bir ikonu olsa iyi olacak. Sanırım arkadaşlar da çok kullanıyordur.
iyi geceler..

Sanırım bu merdiven çizim işine ben taktım biraz.

1. Merdiven detay çiziminde "merdiven kalınlığı (döşeme kalınlığı)" hiç bir yerde yazmıyor. Ne kesitte ne de planlarda.. Hatta kat planında bile yazmıyor.
2. Merdiven planda durduğu gibi çizilmiyor.
3. Merdiven çıkış yönü gösterimi yok. 2. maddedeki gibi çizilmediğinde detay tam anlaşılır olmuyor.
4. Daha önce kesit ve yazıları ile ilgili yazmışım. Şimdi de kesit işareti içindeki daireyi sormak istiyorum. Çok anlamsız duruyor. Sadece oklar olsa yeterli olur diye düşünüyorum.
5. Son olarak bir dilek ekleyeyim; Merdiven detay çiziminde merdiveni çevreleyen kolon, kiriş, perde ve akslar da çizime eklense tadından yenmezdi..

batuhann28522":1br29qos' Alıntı:
İyi akşamlar ekteki gibi sağanlık ortak merdiven çizimiyle ilgili yardımcı olabilecek varmı
Sözünü ettiğiniz merdiven İdenin merdiven kütüphanesinde var. Boyutları ile oynayarak yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 4 kollu.png
    4 kollu.png
    331.4 KB · Görüntüleme: 5,240
Geri