Merdiven Boşluğu Tasarımı

SİNEM DERE

Yeni Üye
Merhaba, yapılarda merdiven boşlukları tasarlarken döşeme boşluğu ve ya döşeme kenarı ile tasarlamam arasında bir fark var mıdır? Merdiven önünde kalan döşeme, ne koşulda konsol demek doğru olur? Bazı yapı denetim firmaları döşeme kenarı ile tasarlamamız gerektiğini konusunda yaptırım uygulamaya çalışıyor, mutabık kalamıyoruz.
 
Döşeme boşluğunu yönetmeliğe göre döşemenin %3 kadar oluşturabiliyorsunuz. Eğer geçerse ekstra hesap yapmanız gerekecektir. Ayrıca kat döşeme alanının 1/3 ünden fazla boşluk olmaması gerek.(asansör ve merdiven boşlukları dahil) Bunların haricinde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ayrıca döşeme boşluğu olarak tasarlarsanız sistem her bir kenarına ilave donatı atacaktır. bunu da göz önünde bulundurmak gerek. iyi çalışmalar dilerim.
 
Merdiven boşluğu vb. büyük boşlukların döşeme kenarı kullanılarak oluşturulması uygun olur. Merdivenlerin önündeki döşemeler genel olarak 3 taraftan mesnetlenir. Bu tür döşemelerde direkt konsol yaklaşımı yerine, döşemelerin döşeme donatı tiplerinin üstte+altta düz donatı olarak düzenlenmesi uygun olur. programda analiz modeli penceresinden döşeme sonuçlarını incelemek mümkündür.

1667566483570.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst