Merdiven evini yığma çözmem daha mı sağlıklı olur

Merhabalar. Bir özel okul projesi çiziyorum. Projeyi hatasız çözdüm ancak en son çatı katını eklediğimde çatı katı ve 1. kattaki s08 ve s11 kolonlarım ayrıca k22 kirişim çok fazla donatılı şekilde çözüldü. Bu da pursantaj hatası veriyor. Diğer projelerimdede çatı katını eklediğimde bu problemlerle karşılaşıyorum genellikle. Merdiven evini yığma çözmem daha mı sağlıklı olur acaba? projeyi genel olarak inceleyip tavsiyede bulunabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • Özel Okul 8 derslik.cde
    18.2 MB · Görüntüleme: 23
Proje tespit ve önerileri genel olarak aşağıdaki gibidir;
-2. kat tavanında kiriş üzerine tanımlanan P45 perdesi alt kat katlarda devam etmiyor ve düşey süreklilik sağlanmıyor.

-En kesit şekli U-T-C vb. perdelerin perde grubu olarak modellenmesi gerekir. Perde grubundaki 1/6 boyut oranı sağlamayan perdeler de kısa başlık perdesi olarak tanımlanmalıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1658826426413.png
-Hareketli yük kütle katılım katsayının okul projesi için uygun olmadığı görülüyor. (TBDY tablo 4.3)
1658824553954.png

1658824578301.png

-Taşıyıcı sistem tipini her iki yönde A15 seçebilirsiniz.
-Merdiven çıkış yönü değiştirildiği için merdiven kolları arasahanlığa bağlanmıyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Merdivenin boştaki kenarları sabit mesnet olarak düzenlenmiş.Merdiven kenarı hangi elemana mesnetleniyorsa sadece o elemana bağlı olduğu belirlenmeli, diğer taşıyıcı elemanlar ve hiçbir elemana mesnetlenmeyen merdiven kenarları boş bırakılmalıdır. Zemin kattaki merdiven yüksekliği de kat yüksekliği ile uyumlu değil.

1658835135067.png
-Dilatasyonlu yapılarda, yapıların taşıyıcı sistem tipi seçimi, perde devrilme kontrolleri, rijit kat tanımları vb. yönetmelik kontrolleri açısından ayrı proje dosyalarında çözümlenmesi uygun olur.
-2. kat tavanındaki kirişlerin üzerinde duvar yoksa yükleri kaldırabilirsiniz. (Bu kolon tasarım etkilerini de değiştirecektir)
İyi çalışmalar
 
Geri
Üst