Re: MERDİVEN KORKULUĞU

Merdiven toolbarında bulunan Korkuluk Sakla/Göster komutu kullanılarak 3B de ve Planda görmek istemediğiniz korkulukları gizleyebilirsiniz.
Saklamak için komuta girip korkuluk üzerine tıklamanız yeterli, Korkuluk hizasına tekrar tıklarsanız korkuluk görünür olur.
 

Ekli dosyalar

  • m.png
    m.png
    45.4 KB · Görüntüleme: 8,348
Sayın baytard,

Anladığım kadarıyla programı yeni kullanıyorsunuz, heyecanınız da güzel. Fakat size tavsiyem bu şekilde zorlanarak, sürekli bir şeyleri arayarak çalışmak yerine bir eğitim almanızdır.
 
sizi gayet iyi anlıyorum
ancak deneyerek öğrenmek daha iyi benim için çünkü eğitim almak için gerekli zamanım ve eğitim verecek yerler uzak kalabilir bana bana katlandığınız için çok teşekkür ederim sorularım umarım sorun teşkil etmez. sabahlara kadar uyumadığım oluyor program çok hoşuma gitti .sizce 4 katlı 1000m2 bir konut mimari çizimi ne kadar zaman alır. ayrıca benim sorularımdan faydalanacak başkaları da olabilir. yoksa sadece ben mi bilmiyorum kullanmasını. kitaplarınız da var ama okumak zaman alıcı ama faydalandığım konular da oluyor sadece buradan cevap vermemiz daha öğretici benim için diğer konularınızı da takip ediyorum ayrıca...
kolay gelsin
 
Elbette soru sorabilirsiniz ve deneme yanılma yöntemi en iyi öğrenme yollarından biridir ancak en azından bu süreçte eğitim videolarımızı mutlaka izlemelisiniz.
Merdiven korkuluğuyla ilgili sorduğunuz soru merdiven eğitim videoları/ korkuluk işlerinde anlatılan temel uygulumalardan biridir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Videoları izleyerek pek çok sorunuza zaten yanıt bulabileceğinizi ve daha hızlı yol alacağınızı düşünüyorum. Videolarda anlatılmayan daha spesifik
sorularınızla igili forumdan da teknik destekten de yardım alabilirsiniz.
 
tamam doğru söylüyorsunuz peki 2 sahanlıklı merdivenlerde merdivenler üst üsrte çakışıyor plnada 3. kol merdivenin plandas görünmemesi gerekiyor bunun çözümü nedir alın size spesifik soru
 
Genellikle kat sahanlığından sonra bir üst katın merdiveni başlar ki, o da, üst katın mimari planında gösterilir. Bunun dışında hangi tip merdivende böyle bir durumla karşılaşıyorsunuz? Çizip gönderirseniz ona da bir çözüm önerilebiliriz.
 
bodrum katı olmayan bir bina ve zermin katta subasman merdiveni ve kat merdiveni var
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    135.8 KB · Görüntüleme: 8,249
planda bu şekilde görünmesini istiyorum yani merdivenler üstüste çakışmadan
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    132.3 KB · Görüntüleme: 8,244
Bodrum katınız olsaydı merdivenin bodrum planında çizilmesi daha doğru olacaktı. Olmadığı için doğal olarak çakışma oluyor. Çıktı paftasında bu şekilde karışık görmemek adına birkaç yöntem önerebiliriz.
Pafta dizaynı/ Layout paftasına çizimleri yerleştirmeden bir adım önce yapılması yeterlidir.
1- Araçlar/2b çizim oluştur komutuna girin. Kat planınız tamamen 2 boyutlu çizgilerden oluşacak şekilde yeni bir çizim penceresi olarak açılır. Burada merdivende istediğiniz değişikliği yapıp çizim paftasına bu halini gönderirsiniz. 3d planınız aynen kalacaktır.
2- Alta inen merdiveni planda gizlemek için : Yeni bir katman açın. (Örneğin alt merdiven isminde )Alt kota inen tek kollu merdiveni seçip obje katmanı değiştir komutuna girin. Lİsteden alt merdiveni seçin. Sonra alt merdiven katmanını kapatın.
Paftaya bu şekilde yerleştirin. Perspektifte görmeye devam etmek isterseniz kat planına geçip alt merdven katmanını tekrar açabilirsiniz.

2-Alta inen merdiveni de planda göstermek için : Ana merdiveninizi seçip ayarlarına girin. Alanlar sekmesine geçin. Kol 1 'de kesit hattı olmasın. (Kesit hattı önünde tik varsa kaldırın.) Kol 2'ye geçin. Kesit hattı aktif olsun. Oranı 0.1 yapın.
Böylelikle 2. koldaki kesit hattını sahanlığa yaklaştırmış olacaksınız. Tamam diyerek merdiven ayarlarından çıkın.

Merdiven kaydet komutuyla bir isim verip kaydedin.Tek sahanlıklı 2 kollu ana merdiveninizi seçip obje parçala yapın. Kesit hattından sonraki çizgileri temizleyin. Böylece alttaki merdiven görünmeye başlayacaktır.

İsterseniz patlattığınız merdiveni tekrar bloklayın. Bu şekliyle planınızı pafta dizaynına alın. Kat planında 3d merdiveni tekrar görmek isterseniz kaydettiğiniz merdiven, listeden tekrar seçip yerleştirebilir, 2 d blokladığınız merdiveni silebilir veya daha sonra kullanmak isterseniz katmanını kapatabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • kes2.png
    kes2.png
    4.3 KB · Görüntüleme: 7,518
  • mer1.png
    mer1.png
    9.7 KB · Görüntüleme: 7,517
bir tane çözüm buldum ben.
subasmanı ayrı kat olarak giriyorum giriş merdivenini orada tanımlıyorum
zemin kat merdivenini normal çiziyorum
sonra subasman kat planını çıkartıyorum
zemin kattaki merdiveni silip subasmandakini yapıştırıyorum
en son da üst kattaki merdiveni kopyalayıp gerekli düzeltmeleri yapıp zemin kata kopyalıyorum
doğrusu da bu şekilde sanırım
 
sizin cevabınızı da yeni gördüm sizinki daha mantıklı sanırım teşekkürler kolay gelsin.
 
Geri
Üst