V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

merdiven

projeyi bitirdim.Analiz sonucundaki problemleri çözdüm.Sadece merdivene analiz içinde almadım.Merdiveni sonradan modelleyip bina ile beraber çözüldüğü zamam göreli öteleme vb bir çok hata almam sizce normal mi ? projeyi atıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ide.cde
    ide.cde
    17.7 MB · Görüntüleme: 4
Eklediğiniz projeyi 10.94 versiyonunda açıp analiz yaptığımda hata verilmedi. Gönderdiğiniz projede sadece giriş merdiveni var.
Hatalı halini eklerseniz farkı inceleriz

Göreli kat ötelemelerinin hesabına ilişki 11 versiyonda bir takım iyileştirmeler yapılmıştır. Projenizdeki durum 11 versiyonda düzeltilmiştir.
Kirişlerde pilyelerde Ø8 donatı seçimi yapılmış. 11 versiyonda bu durum hata olarak verilmektedir.
1765371903677.png

Merdiven modelini değiştirerek 10 versiyonda göreli kat öteleme sorununu düzelttim.
Çizimler için mimaride yer alan hali ile mevcut merdiven modelini kullanabilirsiniz.
Çıkan diğer hataları düzeltiniz.
Ayrıca sonlu eleman boyutlarını azaltmanız ve o yönde projenizi düzenlemeniz uygun olur.
Göreli kat ötelemeleri sınırda bu gibi değişiklikler hata almanıza neden olabilir.
1765376924291.png
Ekteki projeyi inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Hocam ilginiz için teşeşekkür ederim.Ancak proje beledeyiye gtiiği vakit merdiven modeli mimari ile uyumlu olmadığı için kabul etmez.Ben dwg üzerinde mimarideki merdiven şeklini alırım.Ancak data da aynı model ile analiz etmemi isteycektir.Başka türlü çözümü yok mu peki

Geri