Merdiven alanlarını örnekteki gibi oluşturun. Bu durumda sağ taraftaki sahanlık düzgün çizilir.
Benim oluşturduğum merdivende Alan1 için "Son basamak üst kot seviyesinde" ve "kaplamaya göre yükseklik ayarla" satırları işaretli değil.Siz bunu ekleyince basamak oluyor ama sizin çizim üzerinden direkt merdiven ekle diyorum sahanlık olarak görünüyor sebebi nedir acaba?
2. sahanlığı 2 basamak olarak girip rıht yüksekliğini 1 rıhta göre girip sonra Alanlar kısmından 1 basamağa düşürüyorum bu şekilde oluyor ama merdiven sahanlığının yarısı oluşuyor sadece. Yöntem yanlış mı acaba?
-Bir de genel bir soru: İdede her türlü merdiven tasarımını düzgün bir şekilde yapmak mümkün mü? Çok düzgün olmayan merdivenler olduğunda genelde ona en yakın merdiveni kütüphaneden seçip 1 2 basamağı 2b olarak düzenlemek doğru bir yaklaşım olur mu?
Mimari modele yakın hazır merdiven tipleri kullanılabilir veya kullanıcı tanımlı olarak yeni merdiven tipleri oluşturulabilir. Basamak yerleşimlerinin kayması gibi ufak farklar analiz sonuçlarını etkilemez.-Bir de genel bir soru: İdede her türlü merdiven tasarımını düzgün bir şekilde yapmak mümkün mü? Çok düzgün olmayan merdivenler olduğunda genelde ona en yakın merdiveni kütüphaneden seçip 1 2 basamağı 2b olarak düzenlemek doğru bir yaklaşım olur mu?