V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merhabalar, tek kat çelik sundurma yapısı

Merhabalar, önceden projesiz yapılan bir tek kat çelik sundurma yapısını programda tasarlamak istedim fakat öncesinde idecad TBDY EK 5C şekil değiştirme sınırlarının hesabını yapıp yapmadığını bulamadım. Şekil değiştirme sınırlarını veriyor mu program ? EK 5C deki kiriş ve kolonlardaki plastik dönme sınırları adı altında acaba enkesit kontrolü mü yapılmasını istiyor ? Tablo 9.3 e de yönlendiriyor çünkü kafam cok karıştı. Saçma bir şey sorduysamda affola :) Benden EK 5C deki sınırları sağlıyor mu sağlamıyor mu (mevcut Sundurma) onu inceleyecektim performans analizi gibi düşünülebilir. Mevcut sundurmanın aynısını data olarak projeye girdiğim taktirde ek5c şekil değiştirme sınır şartları sağladı mı sağlamadı mı kontrolünü alabiliyoır muyum raporlarda

Merhaba,

ideCAD’de çelik elemanlar modellenerek analiz ve çelik tasarım kontrolleri yapılabilir. Ancak mevcut çelik yapılar için TBDY Ek 5C kapsamında plastik dönme/şekil değiştirme sınırlarının sağlanıp sağlanmadığını otomatik veren bir performans analizi bulunmamaktadır.

Mevcut sundurmayı programda modelleyip eleman iç kuvvetleri, deplasmanlar ve çelik tasarım sonuçları incelenebilir. Fakat Ek 5C’de verilen şekil değiştirme sınırları program tarafından otomatik raporlanan bir kontrol değildir.

Bu nedenle mevcut çelik yapı değerlendirmesinde ideCAD’den alınan analiz sonuçları kullanılabilir; ancak TBDY Ek 5C kapsamındaki performans/şekil değiştirme kontrollerinin ayrıca mühendislik hesabı ile yapılması gerekir.

İyi çalışmalar.

Geri