V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

metraj fazlalığı var , lütfen yardımcı olurmusunuz,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 42yasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ekte sunmuş olduğum projenin hatasız çözümünü yaptım,

ancak bir anda 10 ton fazlalılık verdi

sizlerrden ricam bi anormallik var lütfen yardımcı olurmusunuz.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Ünver bey yardımcı olurmusunuz.
Sayın kidemli üyeler, ve değerli üyeler .
Yardımınızı bekliyorum.

Nasıl yani çözdünüz kaydettiniz kapattınız sonra tekrar açtınız tonaj mı arttı ne oldu detaylı düzgün bir şekilde anlatırsanız daha kolay yardımcı olacaklardır.

Çözdüm , foruma gönderdim orda düzeldi
Sonra sisteme merdiven ekledim, analiz yaptım sistemi tekrardan kurtarttik sonra metraj artti

ekte sunmuş olduğum projenin hatasız çözümünü yaptım,

ancak bir anda 10 ton fazlalılık verdi

sizlerrden ricam bi anormallik var lütfen yardımcı olurmusunuz.

iyi çalışmalar.
Bu projenize göre 10 ton daha az metraj çıkan proje ideCAD proje dosyasını ekler misiniz?

36 tonluk proje, bir anda farklılaştı,

şuan temelide küçültmeme rağmen, şuan anladığım kadarıyla problem temelde ve her katta farklı tonajda demir çıkmasıyla halbuki tabliye aynı.

teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Modelinizi inceledim hatasız çözdüm demişsiniz ancak "hata" sadece programın rapor sayfasında görünen şeylerden ibaret değil. Ciddi hatalarınız var.

1-) Deprem bölgesinde yapılacak bir yapı için Y yönünde bir tane bile devam eden çerçeveniz yok. Yazıktır yapmayın böyle şeyler. Perde ana doğrultuda yük akışını döşeme ile yapıyor. Programlarlar çözüm yaparken pek çok idealleştirme ve kabul yapar gerçekte ne olacağı bilinmez.
2-) Merdivenler döşemelere basıyor ancak ne döşeme üzerinde yük tanımlı nede merdiven statik analiz modeline dahil edilmiş.
3-) Perdeli sistem R katsayısı seçimi yanlış.
4-) Döşeme zati yüklerde neden düşük döşeme seçili ?
5-) L şeklindeki döşemelerde hesap aksı tanımlı değil.
6-) Bazı döşemelerin hesap aksı tanımlamaları hatalı.

Özetle kötü bir modeliniz var. Tecrübeli bir meslektaşınızdan yardım alarak devam etmenizi tavsiye ederim.

İki projenin;
-yapı ağırlıkları aynı değil. (örneğin döşeme kaplama yükleri farklı girilmiş) Taşıyıcı sistemde de farklıklar var.
(24.mayıs son.proje.cde) projesinde rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılmış, asansör katı ilave edilmiş, merdivenler var....
bu halleriyle bu iki projenin metrajının aynı çıkmaması gayet normal

İlave olarak ;
-Merdiven mesnetlenme koşulları düzenlenmemiş.
-Sürekli temel düğüm noktaları perdelere bağlanmıyor.
-Projelerde default koordinatlardaki spektrumlara göre çözüm yapılmış.
1653400398133.png

Geri