V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Metraj ve Çizim Hatası

karubnemriged

Yeni Üye
Kiriş açılımlarını almak istediğimde oluşan paftalardan bazıları açılmıyor. Tek tek baktığımda kirişlerde bir hata veya absürtlük görünmemekte sadece konsol kirişlere ait montaj ve düz donatı bulunmadığını gözlemledim. Ancak çizimleri alırken sıkıntı yaşanıyor ve dahası metrajı kontrol ederken kiriş metrajında milyonlarca ton demir varmış gibi bir yanlışlık görünüyor.

Ekli dosyalar

Aynı şekilde bende aynı hatayı alıyorum. 6000 ton 12lik donatı çıkıyor kirişlerde. Kirişlere tek tek bakınca bir sıkıntı görünmüyor ama kiriş açılımı alınmıyor ve metraj aldığımda, kirişlerde absürt bir metraj çıkıyor.

Ekli dosyalar

181-7 16/17/18 nolu kirişler sıkıntılı düzeltilince analiz hataları çıkıyor ama toplam 81 ton demir var. Kiriş perde kolon düğüm noktalarında sıkıntı var. Metrajdan daha önemli sorunlarınız var projede

Son düzenleme:
Kiriş açılımlarını almak istediğimde oluşan paftalardan bazıları açılmıyor. Tek tek baktığımda kirişlerde bir hata veya absürtlük görünmemekte sadece konsol kirişlere ait montaj ve düz donatı bulunmadığını gözlemledim. Ancak çizimleri alırken sıkıntı yaşanıyor ve dahası metrajı kontrol ederken kiriş metrajında milyonlarca ton demir varmış gibi bir yanlışlık görünüyor.

Betonarme diyaloğundan incelerseniz K16 ve K17 kirişlerinin detayı çizilemiyor. Bu kirişlerin düğüm noktalarını kontrol edin.
K16 K17 kirişlerinin düğüm noktalarını perde ortasına taşıyın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Metraj aldığınızda donatı boyu ve metrajı hatalı olan elemanları görebilirsiniz. yardım sayfasını inceleyiniz.
1741267734237.png
1741267140239.png

Aynı şekilde bende aynı hatayı alıyorum. 6000 ton 12lik donatı çıkıyor kirişlerde. Kirişlere tek tek bakınca bir sıkıntı görünmüyor ama kiriş açılımı alınmıyor ve metraj aldığımda, kirişlerde absürt bir metraj çıkıyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yardım sayfasında anlatıldığı şekilde metraj aldığınızda sorunlu kirişleri görebiliyorsunuz. Bu hata 11 versiyonunda düzeltilmiştir.
1741267917000.png

K12 kirişinin düğüm noktasını tüm katlarda perde ortasına taşıyın sorun düzelmektedir.
1741267982391.png

Geri