V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Mimarın Ürettiği Bilginin Yolculuğu | ideCAD Mimari Tanıtımı — Bursa, 18 Haziran

Nurgül KAYA

Kıdemli Üye
ideCAD Mimari v11 ile gelen yenilikleri, bim tabanlı tasarım yaklaşımını ve proje üretim süreçlerini inceleyeceğimiz, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen tanıtım etkinliğine tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz.

Arsa ve imar çalışmalarından emsal hesaplarına, mimari modellemeden dokümantasyon ve paftalamaya, metraj ve bim verilerinden görselleştirmeye kadar uzanan bütünleşik tasarım süreci detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Bugün mimari pratikte en çok zaman ve emek kaybettiğimiz yer çoğu zaman tasarımın kendisi değil; tasarımın mühendisliğe, ruhsata ve dokümantasyona geçerken yaşadığı kopuş. Aynı bina, farklı ortamlarda defalarca yeniden kuruluyor; her aktarımda bir parça bilgi yeniden üretiliyor. Etkinlikte, mimari modelden ruhsat çıktısına ve metraja kadar bilginin tek bir modelde nasıl sürekli kalabildiğini — yani bütünleşik bir tasarım iş akışını — birlikte ele alacağız.

Sunum boyunca canlı bir örnek proje üzerinde ilerleyeceğiz: bir tasarım kararını değiştirdiğimizde ruhsat paftasının, taşıyıcı sistemin ve metrajın aynı modelde nasıl birlikte güncellendiğini göreceğiz. Amacımız bir ürün tanıtımından çok, böyle bir bütünlüğün gündelik mimari pratiğe neler kattığını meslektaşlarımızla açıkça değerlendirmek.

Sunumun ardından sorularınız, deneyimleriniz ve ekiplerinizin sahada karşılaştığı iş akışı zorlukları üzerine sohbet etmek için zaman ayıracağız. Katılımınızı bekliyoruz.

ideCAD Mimari v11 Tanıtım Etkinliği
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu
️18 Haziran 2026 · Perşembe · 18:30–20:30
Mimar Zeynep Aladağ
Katılım ücretsizdir.

Mail Formatı -Bursa Mimarlar Odası Tanıtım.png

Geri