V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Mimari 7 Demo versiyonunda Render Sorunu

doruk6192

Yeni Üye
Merhaba,
Mühendislik Fakültesi öğrencisiyim. Dolayısı ile programı demo üzerinden öğreniyorum. Mimari de render alırken hem tam ekran alamıyorum hem de aldığım anda direk hata veriyor ve program kapanıyor. Bunun sebebi programın demo versiyonunu kullanmam mı? Yoksa bilgisayarımdan kaynaklı mı tam olarak anlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. (i7 8 çekirdek işlemci ge force gt 540m ekran kartı 8 gb ram)

Doruk Araplılı

Programın kapanması demo versiyon olması ile alakasızdır, büyük ihtimalle sahne tanımında yapılan bir hata ile ilgilidir. Projenizi incelemeden sebebi ile ilgili bir şey söylemek mümkün değil.
Ayrıca demo versiyonda render için 640x480 çözünürlük kısıtlaması vardır, daha büyük render alamazsınız.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu kısıtlama ile ilgili bilgim yoktu. Bu yüzden yüksek çözünürlükte denemiştim. Ayrıca dün ideyapı yetkilileri ile telefonda yaptığım görüşmede programların öğrenci versiyonlarının 5 sürümünden itibaren üretilmediği bilgisini aldım. üretilse biz de sağlıklı bir şekilde öğrensek güzel olmaz mı? bunun olması mümkün değil mi? yada olması için ne yapmamız gerekiyor öğrenciler olarak :)

Yüksek çözünürlüklü render ve çıktı alma dışında demo program ile lisanslı program arasında en ufak bir işlev farkı yoktur ve kullanım süresi sınırsızdır. 5 ve önceki versiyonlarda demo programlar proje kayıt yapmamaktaydı, bu da uzun süreli proje çalışmasını olanaksız kıldığı için öğrenci versiyonları vardı.
6 versiyonu ile birlikte demo sürümler de kayıt yapmaya başlayınca ayrı öğrenci versiyonu çok anlamlı olmadığı için artık çıkartılmıyor.

doruk6192":p2x88t7k' Alıntı:
üretilse biz de sağlıklı bir şekilde öğrensek güzel olmaz mı? bunun olması mümkün değil mi? yada olması için ne yapmamız gerekiyor öğrenciler olarak :)

Merhabalar,
demo tam da bu işe yarar zaten, sağlıklı bir şekilde öğrenmeye. Admin'in yazdığı gibi orjinal sürümle teknik olarak hiçbir farkı yoktur. Süre kısıtlaması yoktur, obje sayısında ve kat sayısında kısıtlama yoktur, kütüphanelerinde kısıtlama yoktur, projeye kaldığıız yerden devam edebilmeniz için demo formatında dosya boyutu sınırı olmadan kayıt da yapar. Bunların hepsi sağlıklı öğrenmek için özellikle serbest bırakılmış imkanlardır. Daha ne olsun.

Dwg import edemiyorum demoda demişsiniz. Export etmeyi kastettiğinizi yanlış yazdığınızı düşünüyorum. İmport açıktır demoda export kapalıdır. Export dwg doğal olarak kapalı, adı üstünde "demo". O da açık olsaydı direkt çıktı alırdınız ki demonun satın alınması gereken halinden bir farkı kalmazdı. Özetle; büyük çözünürlüklü render almak ve çıktı almak için program lisansı satın alınmalıdır. Bunları dışında demo orjinal sürümle birebir aynı olanaklara sahiptir.

kesinlikle bu şekilde programın yaygınlaşması engelleniyor

Ben bu kısıtlamanın çok ilginç olduğunu düşünüyorum . idecad bu kıstlamadan dolayı yaygın olarak kullanılmıyor. diğer benzer programlar çok daha fazla kullanılıyor çünkü belli bi kullanım süresi içinde öğrenci sürümleri ile baya bi alıştırıyor bizi programlara. zaten iş hayatımızda da öğrenci sürümü damgalı programlar kullanıcağımızı sanmıyorum , kötü bi prestij olurdu sonuçta.
Autodesk'in revit programı hızla yayılmaya başladı bizim okulda çünkü herkes okul projelerini çizip hocasına çıktı ile sunabiliyo ve öğrenci damgasınıda hocalarımız çok sıkıntı yapmıyo. çıktı alınamadığı sürece hiçbir program demo ile öğrenilmez çünkü çıktıdaki potansiyeli görmeden kimse tatmin olmaz.ayrıca hiçbir öğrencide tam sürümü alabilecek kadar maddi varlıkta değil.
saygılar...

Mimarlık ve mühendislik fakültelerinin CAD laboratuarlarında eğitim versiyonları kullanımı ile üniversiteler zaten desteklenmektedir.
Bu süreç bilişim dersi öğretim görevililerinin kontrolünde sağlanmaktadır. Pek çok mühendislik fakültesinde ideCAD ile tez ve bitirme projeleri
hazırlanmakta, dersi yürüten ilgili öğretmenden veya bölümden alınacak yazı ile bu çalışmalar boyunca kullanılacak süreli programlar temin edilebilmektedir.

Okulunuz CAD laboratuarında şu ana kadar bir çalışma yapılmadıysa ve okulun bu konuda bir talebi varsa görüşebileceğimiz öğretim görevlisinin bilgilerini iletmek
üzere 212 220 55 00'dan bana ulaşabilrsiniz.

Okul dışındaki bireysel inceleme ve öğrenme süreçleri için ise daha önce belirttiğimiz şekilde demo yeterlidir ve amacına riayet etmektedir.

Geri