01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Mimaride Sıva birleşme sorunu

ibrahimmmmmmm

Yeni Üye
Birden fazla projede kontorl ettim sıva birleşirken ekteki görselller gibi birleşiyor. boş bir dosyada küçük bir kutuda da denedim yine görsellerdeki gibi birleşiyor. 1790326550495.png1790326372396.png

Merhabalar,

Öncelikle duvarların trim durumlarını kontrol etmenizi rica ederiz. Trim kontrolü sonrasında sorun devam ederse, inceleyebilmemiz için projenizi bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca sorunun hangi ideCAD versiyonunda oluştuğunu belirtmenizi rica ederiz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kolay gelsin.

Kontrol ettim. Teyit içib ideCAD sayfasındaki projelerden de indirdim onlarda da aynı sorun vardı. Mevcut sürümüm de 11.28

Ekli dosyalar

Göndermiş olduğunuz projede sıvalarda herhangi bir problem görünmemektedir. “Alt Katı Göster” ve “Aktif Katı Göster” seçenekleri açık olduğu için ekranda görünen çizgiler yanıltıcı olabilir. Bu seçenekleri kapattığınızda sıvalarda herhangi bir sorun olmadığı görülmektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1790337860699.png
Ekli dosyayı görüntüle 64133

Planda sorun yaşamıyorum. Kesitte ekteki resim ve ilk görsledeki gibi bazı yüzeylerde sıva içe doğru geçiyor ve bu sadece bu projenin kesitinde değil ideCAD'de açtığım her projede böyle bir kesit alıyorum. Fotoğraf biraz yanıltıcı olduğu için kusura bakmayın ama sorunum kesit alırken yaşanmasında.1790338208005.png

Merhabalar,

11.28 versiyonunda bir problem olduğu yönündeki tespitiniz doğru. Konuyu notlarımız arasına aldık ve düzeltilmesi için değerlendirmeye aldık. Bu nedenle şimdilik kesit alırken 11.25 versiyonu ile ya da daha eski versiyonla almanızı öneririz. Bunun dışında modelinizde perdenin üzerine kiriş çizilmesi geometrik açıdan doğru görünmemektedir. Bodrum katta perdelerin kirişlere kadar devam etmesi gerektiğinden, perdenin kiriş üzerine taşmayacak şekilde modellenmesini öneririz. Statik çözüm yapacaksanız bu hususa özellikle dikkat etmeniz gerekir. Kolon boyutlarının da mevcut haliyle oldukça büyük olduğu görülmektedir. Statik çözüm yapacaksanız, perde üzerine kiriş tanımlamamanızı öneririz. Bu nedenle modelinizde geometrik kontrol yapmanızı üst üste girilen objeleri kontrol etmenizi öneririz.

Geri