01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

MODELLEME KONUSUNDA ÖNERİ

Daha öncede projem hakkında öneri istemiştim. perde ve kolonlardaki donatılar çok fazla düzeltemiyorum. Mimariyi etkilemeden hatalardan nasıl kurtarabilirim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Daha öncede projem hakkında öneri istemiştim. perde ve kolonlardaki donatılar çok fazla düzeltemiyorum. Mimariyi etkilemeden hatalardan nasıl kurtarabilirim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Modelle önerilerim; (v10.94 ile kontrol edildi)
--betonu c30 yapınız, (kaset, asmolen ve mantar döşemeli binada betonu c30 da az yapmayınız.)
--hesap yaptırılınca 82 adet hata veriyor,
--1. modda burulma çıkmış, (istenmeyen bir durum)
--afad yazısı forumda var inceleyiniz, re ve de değerleriniz yüksek,
Marmara'daki faya yakın bir yerde kaset döşemeli bina yapmayınız.
Plak-kolon-kiriş-perde sistemine dönünüz.
v11.28 geçiniz, geçemiyorsanız hesaplar bittiğinde demo v11.28 ile kontrol edip hataları düzeltiniz.

1790237557605.png

Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz kısımları düzeltsem de perde grubu kapasite oranı aşıyor ve kolonlardaki donatı fazlalığını gideremedim. 65 hata hala var.

Ekli dosyalar

merhaba. projenizde asansör perdesi ve çatı için ayrı ayrı yaptığınız çatı. 5.katta silinip 4.katta t0plam yükseklik 360 cm . yapıldı. bunun sonucunda
65 hata sayısı 46 ya indi. çözümler sonucunda hata sayısı 14de indi. zemin gurubunu zc olarak seçince perde gurubundaki hatalar gurup perde genişlikleri tüm katlarda 35cm seçildi. kolonlarda donatı çapını 16lık seçerseniz yoğunlaşma azalmakta ve toplam metrajda 2 ton düşme olmaktadır. kısacası projeniz bu şekilde çözülmüştür .isterseniz özelden daha iyi yardımcı olabilmem için. mail adresinizi gönderirsiniz. benim adresim emel188501 @mail.com.

Son düzenleme:
Geri