muhendisten gelen kolonların mimari projeye eklenmesi

arkadaşlar bildiginiz gibi proje hazırlanırken öncelikle eskizler ve daha sonrada planlar hazırlandıktan sonran kolon tasarımlarını muhendisten geldikten sonra planlara ekliyoruz.bildiginiz gibi farklı programlarla kulanıldığından cad formatına atılarak bu tasarımlar gonderiliyor bu yuzden yaptıgımız planlara konları eklemenın kolay ve pratik yolu varmı acaba.
 
Değişik programların genel olarak ortak kullandıkları dosya formatının dxf veya dwg olduğunu varsayarak şu yolu izleyebilirsiniz. Araçlar menüsünde / 2B proje mimari oku / komutu var. Bu komut ile kolon, kiriş, perde, duvar, aks gibi objeleri okutabilirsiniz. Böylelikle örneğin çizgilerle çizilmiş kolonları projeniz içine kolon objesi olarak yerleştirebilirsiniz.
 
peki planın uzerine gelen dwg dosyasını referasn alalarak oturtmak mumkun mu acaba bu yapmadan önce nelere dikkat etmek gerekiyor .
 
Sorunuzu tam anlayamadım. Dwg dosyasınının ölçeğini öncelikle kendi dosyanızın ölçeği ile eşdeğer olup olmadığını kontrol ediniz. Sonrasında import komutu ile dwg dosyasını çiziminizin içine çağırın. Sonra da sözkonusu dosyadaki çizimleri taşı komutu ile istediğiniz noktaya taşıyabilirsiniz. Sorunuza cevap oldu mu bilmiyorum.
 
şimdi muhendisten gelen kolanları daha once cizdigimiz planın uzerine nasıl yerleştiricez. yoksa dwg dosyasına (kolonları mimari projeye oturtulmuş kolonları yani) oturtulmuş dosyadaki çizgileri 2b oku aracıylamı tek tek 3d ye yukseltip tekrar kesit ve görünüşlerimizi almamız mı gerekiyor.

yani projeyi tekramı çizcez :D
 
İsterseniz ayrı bir sayfaya açıp orada kolonları oluşturup kopyala yapıştırla projenizin üzerine ekleyebilirsiniz. (böylelikle diğer çizgiler projenize karışmamış olur) Yada yine başka sayfada çizgilerden oluşmuş kolonlarınızı seçip dönüştür komutu ile kolona dönüştür'ebilirsiniz. (bu da 2b proje oku'dan farklı bir yöntem) Tabi bu kolonları projenize yerleştirdiğinizde eğer kesite yada görünüşe giriyorsa yeni kesit görünüş almanız gerebilir.
 
Geri
Üst