Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, eklediğim projede alt ve üst başlık narinlik kontrolünü kesit arttırmadan çözmenin yolu var mıdır gereksiz fazla çıktığını düşünüyorum. Bina prefabrik kolon üzerine çelik çatı olarak yapılacak.
Merhabalar, eklediğim projede alt ve üst başlık narinlik kontrolünü kesit arttırmadan çözmenin yolu var mıdır gereksiz fazla çıktığını düşünüyorum. Bina prefabrik kolon üzerine çelik çatı olarak yapılacak.
ÇElik çaprazlarda 7.3 metre açıklık için seçilen kesitler oldukça küçük. Bu kesitleri artırmanız ve narinliğin 200 'den küçük olmasını sağlamanız gerekebilir.
Narinliği yalnızca kesit artırarak değil yanal tutululuk boyunu azaltarak da yapabilirsiniz. Makaslarda alt başlıklarda belirli noktalarda yanal tutuluğu azaltacak şekilde önlem alınmış. Ancak yeterli gelmemiş. Burada alt başlıklarda tanımladığınız stabilite elemanı sayısını 1 veya 2 tane artırarak yanal tutuluğu azaltabilirsiniz.
Ek olarak projenizle ilgili bazı önerilerim var.
Bu tür betonarme üstü makaslı sistemlerde yanal stabilitenin korunması açısından betonarme koloncuk ve bu koloncuğa alt ve üst başlıkların bağlandığı bir makas sistemi uygulayabilirsiniz. Basit bir örneği aşağıda gösterdim.
Çatı çaprazlarını 45 dereceye yakın şekilde modellemek daha verimli bir tasarım olabilir. ayrıca makasların kesişimlerinden tekil çapraz komutu ile aşağıda gösterdiğim gibi stabilite elemanlarını geçirmeniz uygun olacaktır.