V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

NE KADAR PERDE KOYSAMDA KONTROLLÜ HASARI BULAMIYORUM

ndll

Üye
KOLAY GELSİN HERKESE PROJEDE RUHSAT ASAMASINDA USTA DEMİRLERE UYMADAN TÜM KATLARI BAĞLAMIŞ DONATILARI DEĞİŞTİREMİYORUM MEVCUT DONATILARLA ANALİZ YAPMAM GEREKİYOR AMA BU SEKİLDE NE KADAR EK PERDE KOYARSAM KOYAYIM KURTARMIYOR İDE10DA İLK PROJESİNİ CİZMİŞTİM SUAN
İDE11 İLE BİTİRMEM GEREK AMA OLMUYOR LÜTFEN MÜSAİT OLAN BİRİ YARDIMCI OLABİLİR Mİ HERKESE COK TESEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

Aşağıdaki şekilde güçlendirme perdeleri yapılması hem teorik anlamda hem de uygulama anlamında çok ciddi katkı sağlamayacaktır. Bu sebeple bu kırmızı perdeleri silebilirsiniz.

1746696409192.png

Bunun dışında eğer doğrusal performans analizi yapılıyor ise güçlendirme perdelerini mümkün mertebe tüm çerçevenin altına modelleyiniz. Burada kirişin belirli bir bölümüne kadar modellendiği için yalnızca tek kolona bütün etkiler eksenel kuvvet olarak yansıyor. Eğer bu şekilde modellenecek ise kirişin bittiği noktada kirişi bölüp kontrol etmekte fayda olacaktır.

1746696243159.png

Bunun dışında doğrusal olmayan performans analizi yapabilirsiniz. Projede kolonlarda fi 12 çapında donatı mevcut. TBDY 'e uygun olacak şekilde minimum fi 14 çapında donatı seçimi uygundur.

Buna ek olarak sistemde dilatasyon olduğundan ve aol taraftaki sistem için rijit bodrum kat koşulu sağlanmadığından bu bölüm için hem normal hem de performans analizinde rijit bodrum kat işaretlenmemesini öneriyoruz.

1746703263087.png

Performans analizlerinde dilatasyonlu yapıları ayrı ayrı dosyalar halinde yapmanız TBDY Bölüm 15 açısından daha uygundur.

Saygılarımla...

cok tesekkür ederim mimari nedenlerden ötürü coğu yerde kiris boyunca perde yapamadım maalesef aynı demirleri de değiştiremiyorum binayı bitirmişler bu sekilde iki ayrı analiz ile deneyeceğim elinize saglık

Geri