Nervür döşeme

ottomancagatay

Etkin Üye
iyi günler,,nervür döşemede tipik kiriş 1,2 ondan snra tipik kiriş sayısı 1,2 bu kısmı birde 32 cmlik nervürlü döşemede genel ayarlar da döşeme kalınlıgını ne seçmeliyim ? kiriş ebatıda 50/35 mesela..yardımcı olursanız ...
 

Ekli dosyalar

  • döe.PNG
    döe.PNG
    64.2 KB · Görüntüleme: 8,868
Merhaba,
Tipik kiriş nervür hesap kirişini ifade eder.
Tipik kiriş 1 : Nervür çizim ekseninden (kiriş, aks v.b. ya da iki nokta tıklanarak oluşturulan eksen) itibaren, kaçıncı nervürün 1.hesap nervürü olacağını belirtir.
Tipik kiriş 2 : Nervür çizim ekseninden (kiriş, aks v.b. ya da iki nokta tıklanarak oluşturulan eksen) itibaren, kaçıncı nervürün 2.hesap nervürü olacağını belirtir

Tipik kiriş 1 sayısı : 1. tipik nervür donatısının kaç adet nervür dişi için kullanılacağını belirtir.
Tipik kiriş 2 sayısı : 2. tipik nervür donatısının kaç adet nervür dişi için kullanılacağı belirtir. Tipik kiriş 1 ve 2 sayısına yazılan değerler, nervür metrajını değiştirir.

Resimdeki N2 döşemesinde nervürler K4 kirişi referans alınarak oluşturulmuştur. Tipik kiriş 1, 3. nervür tanımlanmıştır. Bu nervürlü döşemede Tipik kiriş 1 sayısı 7 olmalıdır. Tipik kiriş 2 nin tanımlanmasına ihtiyaç yoktur. Tipik kiriş2 ve Tipik kiriş 2 sayısı 0 (sıfır ) olarak tanımlanabilir.

N1 döşemesinin bir bölümü N2 ile sürekli bir bölümü de süreksiz nervürlerden oluşmaktadır. N1 döşemesinin nervürleri de K4 kirişi referans alınarak oluşturulmalıdır. (N2 ile sürekliliğin sağlanması gerekir.)
N1 döşemesinde de Tipik kiriş 1 3. nervür olarak tanımlanmalıdır. (Sürekli nervürlerde hesap kirişleri de sürekli olmalıdır.) Tipik kiriş 1 sayısı 6 olarak düzenlenmelidir.
Tipik kiriş 2 11.nervür olarak tanımlanmıştır. Tipik kiriş 2 sayısı 8 olarak düzenlenmelidir.

Konuya ilgili aşağıdaki linki verilen eğitim videosu da yol gösterici niteliğindedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Nervürlü döşemelere ilişkin koşullar TS 500 madde 11.3.2 de belirtilmektedir. Buna göre nervür plak kalınlığı serbest diş aralığının 1/10 undan ve 50 mm az olmamalıdır.
 

Ekli dosyalar

  • tipik_kiriş_1.PNG
    tipik_kiriş_1.PNG
    33.4 KB · Görüntüleme: 8,871
  • tipik_kiriş.ide7
    516.2 KB · Görüntüleme: 921
Geri
Üst