02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

NONLİNEER ARSA ANALİZDE -X-0.3Y YÖNÜNDE ANALİZDE SADECE KA5068 VE KA4067 KİRİŞLERİNDE GÖÇME BÖLGESİNE GEÇİYOR SEBEBİ NEDİR?

Merhaba NONLİNEER ARSA ANALİZDE -X-0.3Y YÖNÜNDE ANALİZDE SADECE KA5068 VE KA4067 KİRİŞLERİNDE GÖÇME BÖLGESİNE GEÇİYOR ikisi aynı kiriş 3. ve 2. katta bu problem var, çok küçük bir kiriş, düğüm noktalarını ve donatıları kontrol ettim sebep ne olabilr?bu durum nasıl giderilebilir? modeli ekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba NONLİNEER ARSA ANALİZDE -X-0.3Y YÖNÜNDE ANALİZDE SADECE KA5068 VE KA4067 KİRİŞLERİNDE GÖÇME BÖLGESİNE GEÇİYOR ikisi aynı kiriş 3. ve 2. katta bu problem var, çok küçük bir kiriş, düğüm noktalarını ve donatıları kontrol ettim sebep ne olabilr?bu durum nasıl giderilebilir? modeli ekliyorum şimdiden teşekkürler.

Performans analizlerinde kısa kirişler özellikle perdeye bağlı ise yüksek moment alma ve buna bağlı olarak yüksek plastik şekildeğiştirme yapma potansiyeline sahiptir. Bu sebeple bu türden kısa elemanları doğru bir şekilde tahkik etmek gerekiyor.

Öncelikle projenizdeki söz konusu kirişlerin mevcut donatılarını kontrol edebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki kiriş örneğinde 2fi20 lik ilaveler perdeye uzanmamış. Mevcut durumda bu ilaveler perdeye uzanmış ise bunları tanımlamak uygun olacaktır.

1771334833969.png

Buna ek olarak aşağıda gösterdiğim bölümde bir kot farkı mevcut. Bu kot farkının sehven yapıldığını düşünerek hatırlatmak istedim.

1771335044045.png

Saygılarımla...

Geri