V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

okul projesi

merhabalar,
okul projemiz var ve buna yönelik bir model çıkardık. değerlendirme yapıldığında gözden kaçırdığımız ya da şu şöyle daha iyi olur dediğiniz neler olabilir? bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Ekli dosyalar

Ben olsam,

Gköse'nin dediği yerlere aks üzerine perde koyarım. (mümkünse aks boyunca) Ve yine her iki baştaki merdivenlerin kenarlarındaki perdelerden birer tanesini 1 aksı üzerine a-b aksları arasına alırım. Asansörün arkasındaki perdeyi iptal eder yapıyı sadece Y yönünde perdeli düşünürüm. Ya da y yönüne de anlamlı oranda perde yerleştiririm. Böylelikle GKösenin dediği gibi perdeler dengelenmiş olurdu.

Ayrıca 7.65x6.35 gibi büyük ve 20 cm gibi kalın döşemeler yapmak yerine titresim ve sallanmayı engelleyecek (deprem oluyor hissi uyandırır), tali kirişlerle bölünmüş daha ince döşemeler yapardım. Bina kütlesini de düşürmüş (?) olabilirdim?

Döşeme üzerindeki yükleri de emniyetli tarafta kalma adına olsa bile fazla artırmadan yönetmelik çerçevesinde değerlendirirdim.

NYILMAZ

Not: bitmiş işe akıl vermek kolay olur ! ;)

1752063638141.png

Teşekkürler Ünver bey,

Projeyi çok detaylı incelemedim, şöyle göz ucuyla hızlı baktım. Şimdi ünver bey birleştirmeyi söyleyince aklıma geldi. mevcut üzerinden bakınca bir şey daha ilave edeyim asansör perdelerini grup perde olarak işaretlemelisiniz.

NYILMAZ

Geri