V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

pafta oluştururken donatı yazıları üst üste gelmesi sorunu

Fatih KILIÇ

Yeni Üye
adresinde izlediğim videoda pafta düzenlerken çizim optimizasyonu çaşıltır seçeneğini seçiyor ve üst üste gelen donatı yazılarını otomatik düzenliyor, aynı şekilde ben yaptığımda herhangi bir düzenleme yapmıyor sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz ?

İzlediğiniz eğitim videosu 7 versiyonuna ait. 10 versiyonunda Çizim optimizasyonu çok daha hızlı bir şekilde yapılır.
Çizim optimizasyonunu çalıştırarak kalıp planı alınması karışıkların azalmasını sağlar. İhtiyaç duyulan diğer düzenlemeleri 2 boyut olanaklarını kullanarak yapabilirsiniz. (hızlı taşı komutuyla objeleri parçalamadan yazılar taşınabilir.)
İyi çalışmalar

İzlediğiniz eğitim videosu 7 versiyonuna ait. 10 versiyonunda Çizim optimizasyonu çok daha hızlı bir şekilde yapılır.
Çizim optimizasyonunu çalıştırarak kalıp planı alınması karışıkların azalmasını sağlar. İhtiyaç duyulan diğer düzenlemeleri 2 boyut olanaklarını kullanarak yapabilirsiniz. (hızlı taşı komutuyla objeleri parçalamadan yazılar taşınabilir.)
İyi çalışmalar
Bu konuda emin misiniz acaba? Bir bu videodaki yazı düzenlemesine bakıyorum, birde benim projelerdeki düzenlemelere bakıyorum zerre kadar alakası yok.

Büyük döşemelerde ve radye temelde sorun yaşıyorum. Optimizasyonu çalıştır işaretli olmasına rağmen donatı adet çap bilgisi yazısı bir uçta, uzunluk yazısı bir uçta geliyor. Çatı saçak donatılarını kirişin içinde çiziyor yazıları karışıyor. Bir sürü sorun, proje çözmesi değil pafta dizilimi misli misli yoruyor.

Büyük döşemelerde ve radye temelde sorun yaşıyorum. Optimizasyonu çalıştır işaretli olmasına rağmen donatı adet çap bilgisi yazısı bir uçta, uzunluk yazısı bir uçta geliyor. Çatı saçak donatılarını kirişin içinde çiziyor yazıları karışıyor. Bir sürü sorun, proje çözmesi değil pafta dizilimi misli misli yoruyor.
benzer sorunda muzdaribim. sanırım program donatının %5 soluna bir yazı %50 sine bir yazı %95ine bir yazı eklemek gibi kurgulanmış yazılımla çalışıyor. aslında tek bir yazıda toplansa sonra üst üste gelme durumunda yana kopya atıp silip düzenlesek daha mı pratik olur bilemedim. optimizasyon nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum sonuçta sol köşe koordinatından şu kadar haneli uzunlukta bir yazı yazdırmak ve sağ uçtakini yazdırmak basit ama hane sayıları uzunlukları belirliyor ve üst üste gelme durumunda çakışma analizi yapabiliyor mu soru işareti. sonuçta text elemanlarının tek koordinatları oluyor. bu kadar yapabilmeleri bile mucize bana kalırsa.

Geri