V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Perde alt ucu ankastre mesnet ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miralay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

miralay

Kıdemli Üye
İyi çalışmalar. Radye döşeme tanımladığımız zaman perde alt ucu ankastre mesnet işaretlemek gerekiyor mu ?

miralay":1gs17l6w' Alıntı:
İyi çalışmalar. Radye döşeme tanımladığımız zaman perde alt ucu ankastre mesnet işaretlemek gerekiyor mu ?

Merhaba,

"Perde alt ucu ankastre mesnet" seçeneği varsayılan olarak işaretli gelir, normal durumda işaretli bırakılması gerekir. İşareti kaldırırsanız sistem çözülemiyor mesajı oluşur.

Bu seçenek, temele devam etmeyen perdenin iki ucunda kolon ve altında kiriş olması durumunda perdenin sadece kolonlara bağlanması gibi özel bir durum için isteniyorsa kaldırılabilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    374 KB · Görüntüleme: 1,381
Merhaba,

"Perde alt ucu ankastre mesnet" seçeneği varsayılan olarak işaretli gelir, normal durumda işaretli bırakılması gerekir. İşareti kaldırırsanız sistem çözülemiyor mesajı oluşur.

Bu seçenek, temele devam etmeyen perdenin iki ucunda kolon ve altında kiriş olması durumunda perdenin sadece kolonlara bağlanması gibi özel bir durum için isteniyorsa kaldırılabilir.
Merhaba. Bu durumda, tanımladığımız perdenin ve aynı perdeye etkittiğimiz toprak yükünün ağırlığı altındaki kirişe etki ediyor mu acaba? Bu durumda raporda b3 düzensizliği yazmakta, acaba bu yönetmelik dışı olur mu?

Görüntüye bakınca bana da kiriş ile perde ayrı çalışıyor gibi geldi. Ayrıca B3 düzensizliği bu durum için yasak zaten yönetmeliğimizde. Perde en alta kadar inmek durumunda yani

Forum sayfasında anlatılan özel durumlarda kullanma ihtiyacı olabilir. Mühendis inisiyatifi ile kullanılabilir.
Parapet gibi konstrüktif elemanların çizim, detay ve metrajlarının alınması için kullanılabilir. Ayrıca yüksek kiriş olarak davranış incelemek için (shell elemanlarla)

Ben aslında şöyle bir modelleme yaptım. zemin kat planında toprak dolgu yazan kısımda 1.5 toprak dolgu olacak. 1.normal kattan tanımladığım -300 kotundaki alt ucu ankastre olmayan perdeleri toprağı tutsun diye tanımladım. yapı arkasında bina girişi +170 kotundan olacağı için 1.5m toprak dolgu oluyor

acaba modelim ne kadar mantıklı veya doğru merak ediyorum, öneri ve deneyimlerinizi rica ediyorum

bu arada hala taslak halinde bir çalışma, bodrumda sahanlığa giriş bile yok şuanda :D

Ekli dosyalar

Geri