PERDE BOŞLUĞU

İyi günler,
Güçlendirme yaptığım bir projede takviye perde ekliyorum. Eklediğim takviye perde de kapı boşluğu açmam gerekiyor. Kapı boşluğu açtığım sıra perde ileri hasar geliyor. Kapının bulunduğu kısma kadar perde ekleyip kapı kısmını tamamen boş bıraktığımda ise Perdelerim kurtarıyorken, kiriş narin kaldığı için kirişim göçme veriyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Programa bunu nasıl girmeliyim?
 

Ekli dosyalar

  • ih.PNG
    ih.PNG
    5.9 KB · Görüntüleme: 24
  • gb.PNG
    gb.PNG
    19.5 KB · Görüntüleme: 26
Perdelerin yarıda kesilerek yaptığınız dosyadaki modelleme daha doğru bir yaklaşımdır.

İki projede tanımlanan boşluklar birbirinden geometrik anlamda farklı tanımlanmıştır. Kapı boşluğu olarak girilen modelde perdelerin alt bölümde perdenin devamı bulunuyor. Bu durum itme analizinde dikkate alınır.

1681910962740.png

Ancak perdeleri yarıda keserek yaptığınız modelde tüm yükseklik boyunda bir boşluk kalıyor. Bu şekilde modellenmesi gerekiyor. Buna ek olarak bu güçlendirme perdesinin üst bölümündeki kirişleri ikiye bölebilirsiniz. Çünkü bu kirişe güçlendirme perdesi tanımlandığında artık büyük bir kiriş olma özelliğini kaybedecektir. Bu sebeple ayrı şekilde değerlendirilmelidir. Bu sebeple mevcut donatı durumunu da dikkate alarak bu kirişleri bölmeniz anlamlı olacaktır.

1681911045051.png

Saygılarımla...
 
Geri
Üst