V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

perde grubu hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan inci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inci

Etkin Üye
merhaba, projemde zemin değeri ze gelince proje beni biraz zorladı,rica etsem büyüklerimden projemi şöyle bir değerlendirip eksik gördüğünüz şey varsa söyler misiniz doğru bir şekilde ilerlemek istiyorum.Ayrıca perde grubundaki hataları nasıl düzeltebilirim bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

inci hanım. maalesef ne yaparsan yap perdelerle ilgili sorunlar düzelmiyor. ze zemin gurubundan kaynaklanmakta olup, zc zeminde düzeliyor. benim görüşüm perdede kısa başlık perdesini kaldırıp bunun yerine 30x 45 kesitinde kolon yerleştirip perde gurubu olarak tanımlayın. not. kolonu zemin katta modelleyip diğer katlara kopyalayınız .( düşeyde süreklilik sağlanması için)

Son düzenleme:
emel hanım ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. perde grubundaki kısa başlık perdesini kaldırarak çapraz kirişle bağlamayı denedim, x yönünde göreli kat ötelemesi hatası aldım onu da bazı kolonların boyutlarını değiştirerek son bu hale getirdim.tekrar etmek istiyorum projede uğraştığım için gözümden kaçan birşey,bir hatam olsun istemiyorum.gözünüze çarpan burayı böyle yapsan daha sağlıklı olur dediğiniz bir durum olursa değerlendirmek isterim

Ekli dosyalar

evet aynı şekilde göreli kat hatası çıktı. ben de s10 kolonunda kolon-kiriş hatası çıkınca 40x40 kolonu yön çevirerek 40x70 yapıp çözdüm. foruma ekleyecektim .siz de çözmüşsünüz. çapraz kiriş atmadım ben. geometri kontrolünde projede gözükmeyen aynı isimde objeler var diyor. konsol döşemelere 12lik donatı yerleştirmeniz çok iyi olmuş. konsol kiriş arasındaki konsol deşemeye aynı şekilde 12 lik donatı yerleştiriniz. üst düz- alt düz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
evet aynı şekilde göreli kat hatası çıktı. ben de s10 kolonunda kolon-kiriş hatası çıkınca 40x40 kolonu yön çevirerek 40x70 yapıp çözdüm. foruma ekleyecektim .siz de çözmüşsünüz. çapraz kiriş atmadım ben. geometri kontrolünde projede gözükmeyen aynı isimde objeler var diyor. konsol döşemelere 12lik donatı yerleştirmeniz çok iyi olmuş. konsol kiriş arasındaki konsol deşemeye aynı şekilde 12 lik donatı yerleştiriniz. üst düz- alt düz
geometri kontrolündeki hatanın farkındayım oluşturduğum kapı boşluklarının isimleri çakıştığı için o hatayı veriyor,çok önemsemediğim için kalmış öyle

Geri