V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

PERDE GRUBU KAPASİTE ORANI AŞIYOR HATASI

B.K

Yeni Üye
Yeni çizmeye başladığım bir projede grup olarak girdiğim perdelerde ısrarla perde grubu kapasite oranı aşıyor hatası alıyorum. Daha önce bu sorunu donatıları ya da perde boyunu düzenleyerek kolayca çözebiliyorken bu projede bir türlü çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yeni çizmeye başladığım bir projede grup olarak girdiğim perdelerde ısrarla perde grubu kapasite oranı aşıyor hatası alıyorum. Daha önce bu sorunu donatıları ya da perde boyunu düzenleyerek kolayca çözebiliyorken bu projede bir türlü çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Grup perdelerindeki kısa başlıkları kaldırıp deneyiniz.

Ünver Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef dediğiniz yöntem de işe yaramadı. O şekilde çözdüğüm zaman aşırı bir donatı yığılması oluştu.
Kapasite oranındaki x ve y koordinatları orijin noktasına göre mi yoksa perdelerin kendi yerleşim şekillerine göre mi belirleniyor?

Merhaba,

Aşağıdaki ekran görüntüsünden göreceğiniz gibi:
Analiz Tasarım başlığı altında Perde Grubu sonuçlarına girdiğinizde raporda hata mesajı verilen grup perde için hangi yönde kapasite sorunu olduğuna bakacaksınız ve perdenin o yöndeki parçasına ait başlık donatılarını manuel olarak artıracaksınız.
Diğer bir çözüm aynı perde parçası için özellikler menüsünden başlık bölgesinin boyutunu büyütmek olabilir.

1755598674898.png

1755598017222.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• 1755597951018.png
    1755597951018.png
    49.7 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin önerdiğiniz çözümle ilgili birkaç sorum olacak. İlk olarak perde başlık bölgelerinin ikisini de 120 cm yapılması durumunda perde orta bölgesi tamamen kalkacak ve 180 cm olan perde uzunluğunun orta bölgesinde 60 cmlik bir birleşme olacak. Bu statik açıdan sorun teşkil eder mi? İkinci olarak da 38 adet donatıyı perdeye yerleştirirken 3-4 cm aralıklarla donatı atılması gerekir. Bu da uygulamada imal edilmesi zor değil midir? Umarım cevabınızı yanlış anlamamışımdır. Tekrardan teşekkür ederim.

İlk olarak, perde başlık bölgelerinin ikisini de 120 cm yapmanız durumunda 180 cm’lik perde uzunluğu içinde gövde tamamen ortadan kalkar ve ortada sadece 60 cm’lik bir birleşim kalır. Bu örnek, sadece açıklama amaçlı verilmiştir. Projenizde başlık bölgesi boyutunu değiştirmenize gerek yoktur.

Ayrıca, donatı çapını Ø22 seçip donatıyı azaltarak denerseniz, bu şekilde sorununuz çözülecektir.

Saygılarımla..

Geri