02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Perde Muhafaza Edilerek Zımbalama Hatası nasıl giderilir?

MUSAKALİ

Yeni Üye
Perdeye kiriş bağlandığında döşemelerde zımbalama hatası veriyor.perdeyi kolona dönüştürdüğümde hata gidiyor. perde kalacak şekilde bir çözüm var mı?
Çanakkale bölgesinde ZEYTİN İŞLEME VE ZEYTİNYAĞ ÜRETİM TESİSİ statik projesinde en başta modelimde aradaki uzun 3 kirişi koymamıştım. Sonrasında eklediğimde kirişe bağlı perdelerin döşemelerinde zımbalama hatası aldım. Ama bu perdeleri kolona çevirdiğimde ya da perdelere uzun kiriş bağlamadığımda hata almıyorum. Ya da döşemenin ucuna kiriş bağladığımda yine hata gidiyor. Modellleme ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Perde kalacak şekilde bu zımbalama hatasını kiriş ve ya döşeme boyutu değiştirmeden nasıl geçebilirim ya da modellememde bir hata olduğu için mi bu sorunu yaşıyorum? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Çanakkale bölgesinde ZEYTİN İŞLEME VE ZEYTİNYAĞ ÜRETİM TESİSİ statik projesinde en başta modelimde aradaki uzun 3 kirişi koymamıştım. Sonrasında eklediğimde kirişe bağlı perdelerin döşemelerinde zımbalama hatası aldım. Ama bu perdeleri kolona çevirdiğimde ya da perdelere uzun kiriş bağlamadığımda hata almıyorum. Ya da döşemenin ucuna kiriş bağladığımda yine hata gidiyor. Modellleme ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Perde kalacak şekilde bu zımbalama hatasını kiriş ve ya döşeme boyutu değiştirmeden nasıl geçebilirim ya da modellememde bir hata olduğu için mi bu sorunu yaşıyorum? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--döşeme boşluklarını döşeme kenarı ile oluşturunuz,
--önde konsol döşeme kolon birleşiminde 20/30 boşluk açınız, (çizimde kaldırırsınız)
--işaretli olan yere kiriş eklemeniz uygun olur,
1771664777076.png
--kirişlerde fiber donatı işaretleyip hesap yaptırınca iki kolonda kiriş-kolon kesme hatası çıkıyor düzeltirsiniz.
1771665278103.png
1771664727356.png

Yardımlarınız için teşekkür ederim Ünver Bey . Boşluk açmamızın sebebi nedir? Bu durumun neden oluştuğuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Mantığını da öğrenirsem çok faydalı olur.

Merhaba ben de P08 perdesinde zımbalama hatası alıyorum yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• perde.png
    perde.png
    95.3 KB · Görüntüleme: 10
Geri