Perde ve kolon kesişimi

Kolon ve perde kesişimi aşağıdaki verilen görüntüdeki gibi olabilir mi? kolon perde içerisine 5 cm girmiş. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Bu zaten gerçekte bütün demektir. Böyle yaparsanız çizim sonucu uygulayıcı problem yaşar. Kolonun perde içindeki köşe noktalarına gelen donatılar ve etriyeler sorun olacaktır. Onun yerine kolonları 20 şer cm daha büyüterek perdenin tam içine yerleştirmenizin daha doğru bir gösterim olur. (kolon uzun boyutu 90 cm olacak şekilde yada kolonlar 20 cm kayacak şekilde). Tabi hiç kolon koymadan da çözülebilir. Kirişler doğrudan perdelere bağlanabilir, bu da bir tercihtir.
 
teşekkürler NYILMAZ .Kirişler x doğrultusunda perdelere denk gelmediği için böyle bir seçim yapılmak zorunda kaldı.ce ayrıca bir sorum daha olacaktı size .
 
aynı yapıda temel kalıp donatı projesinde asansör kuyusunun giriş kısmına kiriş konulmuş .ama görüldüğü gibi donatıları verilmemiş.ben projeyi kontrol eden kişi olarak kiriş hakkında ne yapmam gerekli acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    63.3 KB · Görüntüleme: 1,927
Genel olarak oraya kiriş değiş dış çerçeve perdesi konur. Bu da konstrüktif bir perdedir. Üst kotu kat alt kotunda (temel üst kotunda) alt kotu ise kuyu içine yapılacak döşemenin alt kotu olacak şekilde olur. Burada kiriş olmaz. Kirş koymak doğru bir bağlantı değil.
 
Geri
Üst