V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Perdelerde Kabuk Sonlu Elemanlar

Rasid

Yeni Üye
Merhaba,
Aşağıdaki ekranda görüntüsünde görüleceği üzere toplam uzunluğu 20 m olan perdenin 3.60 m 40 cm kalınlığında bir parça, 30 cm kalınlığında geri kalanı ise 6.05 m, 4.30 m ,3.20 m gibi 3 parça olarak tasarlanmış. Bu konuda program kendi sonlu elemanlar olarak tasarladığı bir analizde bunun bir parçalama sınırı veya programın kendi tasarımına uygun bölünmesine yönelik bir kaynak bulamadım. Burada bölmüş olduğumuz perdeler zaten sonlu elemanlarla da bölünmüşken yapılan işlemde sorun oluşturmakta mıdır. Bölme işlemlerinde sorun oluşmuyorsa burada analizde ne gibi durumların kontrolünü sağlamak sizce daha doğru olur.
İlginiz için teşekkür ederim.
Ekran görüntüsü 2026-06-23 104630.png

Merhaba,

Perdeler kabuk sonlu elemanlara bölünerek çözülür. Perdeler Farklı kalınlıkta tanımlanabilir. Sonlu eleman genişlikleri perde ayarlarından veya "sonlu eleman değiştir" komutuyla belirlenebilir. Sonlu eleman genişliklerinin küçültülmesi hesap hassasiyetini arttırır. (Önerilen 20-25 cm)

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Evet ideCAD bunu söylüyor bununla ilgili sorunum yok zaten benim merak ettiğim konu 20 m uzunluğunda çalışan bir boy bu şekilde bölünerek çalışma prensibi açısından ideCAD programında analize uygunmudur. Ben bunu bölmede de aynı sonucu elde edebilirmiyim yada bölündüğünde sonuçtan uzaklaşıyormuyum.
  • Enkesit şekli dikdörtgen, I, T, L, U veya C olan betonarme perdeler hem düzlem içi,
    hem de düzlem dışı yerdeğiştirmelere ilişkin serbestlik derecelerini içeren kabuk sonlu
    elemanlar’la otomatik modellenir.

Geri