Performans analizi eko değeri kurtarmıyor

hatice bayram

Etkin Üye
Performans analizi eko değeri kurtaramıyorum. Yapıda gerek elemanlar var.

DAHA ÖNCE PROJEMİ LİNEER YÖNTEM İLE PERFORMANS ANALİZİ YAPTIRDIM YAPIDA GEVREK ELEMANLAR ÇIKTI İLGİLİ İDARE NONLİNEER YÖNTEMİ DENEMEM KONUSUNDA ÖNERİDE BULUNDU ONU DA DENİYORUM ANCAK EKO KURTARMIYOR.DAHA ÖNCE YAPILAN YAZIŞMALARDA OĞUZCAN HADİM İN ÖNERDİĞİ BODRUM KAT BETON BİRİM HACİM AĞIRLIĞINI 0 ALMAYI DA DENEDİM YİNEDE KURTARMADI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
 

Ekli dosyalar

  • NONLİNEER PERF..cde
    12.8 MB · Görüntüleme: 12
daha önce yapılan yazışmalarda oğuzcan hadim in önerdiği bodrum kat beton birim hacim ağırlığını 0 almayı da denedim yinede kurtarmadı yardımcı olursanız sevinirim.

Burada yaptığım öneri tek modlu itme analizinde kütle katılımının sağlanması için yapılan bir öneri idi. Bu durum tüm taşıyıcı sistemlerde veya tüm bodrumlu projelerde işe yaramayabilir. Ayrıca sizin projenizde sadece bu durum yok. burulma düzensizliğinin 1.4 'ten büyük olması koşulu da sağlanmamaktadır.

1658834601225.png
1658834666634.png

Projenizde normal analiz yapıldığında da burulma düzensizliği katsayıları 1.4 'den büyük olduğu görülmektedir. Bu durumun da temel sebebi normal katlarda perde grubunun tek bir köşeme olmasıdır. Perdeleri tek bir kenarda bu şekilde yapmak rijitlik ve kütle merkezi arasındaki mesafeyi artıracağından burulma düzensizliği oluşmaktadır. Bu aslında normal analizde de oluşur ancak normal analizde mod birleştirme yöntemi uygulandığından ve yüksek modlar dikkate alındığından bu tarz yapılar tasarlanabilmektedir.

1658834713096.png

1658834778072.png

Burada çok modlu itme analizi yöntemi olan ARSA yöntemi kullanılabilir. ARSA yöntemi yüksek modları da dikkate aldığından böyle bir şart aranmamaktadır. Ayrıca burada bodrum katlar için tanımlanan malzemeleri de tanımlamayabilirsiniz.

Doğrusal performans analizinde EKO koşulları da doğrusal performans analizi yapılabilme koşullarıdır. Burada yapılacak kısıtlı çözümlerden bir tanesi kirişlerin kapasitesini azaltacak bazı kabuller olabilir. Bunun için kirişlerdeki sargı etkisini iptal edebilir veya doğrusal performans analizi ayarlarından tablalı kiriş kabulünü iptal edebilirsiniz. Ayrıca kolon donatılarının da artırılması kolon EKO larını yükselteceğinden bu kontrollere olumlu katkı sağlayacaktır.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst