Performans analizi yaparken donatılar kilitlenmeli mi?

Sahiin

Üye
Merhaba kolay gelsin , bina performans analizi yaparken sistemi girdikten sonra normal analiz yapıyorum donatıları çok fazla atıyor , bina performans analizine geçerken donatı oranlarını girip analize basıyorum fakat donatıları o oranlara göre atmıyor yardımcı olur musunuz . donatıları kitleyip analiz yapmak zorunda mıyım ?
 
Performans analizi yapılacak yapıda donatıların tanımlanmış olması gerekir.
Doğrusal performans analizi komutuna tıkladıktan sonra açılan pencerede "tanımlı kiriş pursantajı" ve "tanımlı kolon pursantajı" seçenekleri işaretlenirse kolon,kiriş, perde kapasite momentleri, verilen pursantaj değerleri dikkate alınarak hesaplanır. Betonarme tasarım diyaloglarında girilen donatılar değişmez.
Aşağıdaki linkten Güçlendirme Olanaklarına İlişkin Kullanım klavuzu dokümanını inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar
 
yapıdaki donatıları tanımlarken otomatik atmasından mı bahsettiniz bizim atacağımız donatılar mı ?
 
merhaba kolay gelsin performans analizi yaptıktan sonra güçlendirme perdesi ekleyince eko değerleri çok fazla çıkıyor bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz ? sistem ve hesap raporu ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • forum için.cde
    3.4 MB · Görüntüleme: 12
  • forum için.png
    forum için.png
    62.7 KB · Görüntüleme: 38
Merhaba kolay gelsin performans analizi yaptıktan sonra güçlendirme perdesi ekleyince eko değerleri çok fazla çıkıyor bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz ? sistem ve hesap raporu ektedir.

Aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi birbirine bağlı kolon ve perdeleri grup olarak girerseniz sorununuz çözülecektir. Burada kolon ve perde özelliklerine girip "grup adı" nı değiştirerek yapabilirsiniz. Tüm gruplara da farklı farklı isimler vermeniz gerekmektedir (GP1 GP2 gibi...).

1654001037582.png

1654001114038.png

Saygılarımla...
 
Bu yazdığınız sadece güçlendirme perdeleri için mi geçerli mevcut binadaki bütün perdeler için mi ? (Subasman , diğer kat boyu devam eden mevcut perde)
kolon plastik dönme ve kesit birim değiştirme tablosunda da 1000.00 li rakamlar görmekteyim bunun ilgili de çözüm söyler misiniz
güçlendirme perdesi ekledikten sonra R katsayısını otomatik 4 almıyor manuel elle mi almamız lazım
 

Ekli dosyalar

  • forum için s.png
    forum için s.png
    106 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bu yazdığınız sadece güçlendirme perdeleri için mi geçerli mevcut binadaki bütün perdeler için mi ? (subasman , diğer kat boyu devam eden mevcut perde)

Üst katlara devam eden tüm perde ve kolonlar için bu söylediğim geçerlidir. subasman perdelerini bu durumun dışında tutmanız gerekiyor.

kolon plastik dönme ve kesit birim değiştirme tablosunda da 1000.00 li rakamlar görmekteyim bunun ilgili de çözüm söyler misiniz
Yukarıda belirttiğim çözüm bu durumu gidermek için yapılan çözümdür. Perdeler ile birlikte perdelere bağlı kolonları da gruba dahil etmelisiniz. Bu durumda bu kolonlar perdenin bir parçası olacak ve tek başlarına değerlendirilmeyecektir.

güçlendirme perdesi ekledikten sonra r katsayısını otomatik 4 almıyor manuel elle mi almamız lazım

Güçlendirme perdelerini donatılandırmak yapılan normal analizde R=4 'ün kullanıcı tarafından tanımlanması gerekmektedir. Bununla birlikte tüm durumlar için r katsayısı kullanıcı tarafından belirlenmektedir. Ancak doğrusal performans analizinde R katsayısı alınması gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm performans analizlerinde (doğrusal performans analizi, tüm itme analizleri veya zaman tanım alanında doğrusal olmayan analiz) r ve d katsayısı 1 alınır. TBDY Bölüm 15 ve Bölüm 5 'te bu durum belirtilmiştir.

ideCAD bilgi bankasında doğrusal performans analizi ile birlikte tüm konular ile alakalı detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aşağıda gönderdiğim başlıkları ve alt başlıkları inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst