performans analizi

ERKANŞIKTAR

Yeni Üye
sayın yetkili daha öncede yazmıştım ama cevap alamadım.performans analizlerinde yapı önem kat sayısı sürekli 1 olarak yazılmaktadır.Yapı önem katsayısı farklı yapılar için hangi önem katsayısında ise onun yazılmasını istiyorum.(1.5 ise 1.5 yazılması gibi) Bunu ide kullanıcısı olamayan kişilere anlatmamız neredeyse imkansiz olduğu gibi kabulde görmüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    92.2 KB · Görüntüleme: 7,198
Merhaba;

TDY2007, Bölüm 7, Madde 7.4.2 de açıkca şöyle denilmektedir; "Deprem hesabında 2.4.2 de tanımlanan Bina önem Katsayısı uygulanmayacaktır (I=1.0)"
Özetle Yapı ne amaçla kullanılıyorsa kullanılsın yapı önem katsayısı 1 alınacaktır. Performans değerlendirmesinde etkili çarpan İvme Spektrum çarpanıdır ve Hangi tür yapılar için hangi İvme Spektrum çarpanının kullanılacağı Tablo 7.7 de belirtilmektedir. Sanırım sorun yaşadığınız arkadaşlara yönetmeliğin bu bölümlerini okutmanız yeterli olacaktır.

Saygılarımla.
 
merhaba arkadaşlar. ben güçlendirme projesi çözmek isyorum ama nasıl bir yol izleyecğimi bilmiyorum yapılacakları kabaca aşama aşama anlatan bir döküman varsa paylaşırmısınız
 
o_berdibek":10i7iws9' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. ben güçlendirme projesi çözmek isyorum ama nasıl bir yol izleyecğimi bilmiyorum yapılacakları kabaca aşama aşama anlatan bir döküman varsa paylaşırmısınız


Merhaba

Aşağıdaki linklerdeki eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Aşağıda talep ettiğim bilgilerin hepsinin bir şekilde program içinde mevcut olduğunu biliyorum. Yinede:

Performans analizi raporları, güçlendirme yada genel analiz raporu sonuçlarında olduğu gibi seçmeli rapor formatında olabilir mi? Yada performans analiz raporlarına;
- yapı yerleşim şekilleri
- yapı genel bilgileri
- kiriş yükleri
- döşeme yükleri eklenebilir mi?

Ayrıca performans analizi ön bilgilerinde;
- bilgi düzeyi katsayısı (biliyorum tabloda yazıyor ama...)
- kullanılan deprem seviyesi
- hesaplanan performans düzeyi
- beklenen performans düzeyi eklenebilir mi?

Bilindiği üzere TDY 7. bölümde performansla alakalı olarak temellerin performansından söz edilmemektedir. Fakat gerek projesinden gerekse yapıda yapılan inceleme neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda, temellerin mevcut yükleri aktarabilme durumunun gösterilmesi gerekmektedir. Buna bağlı olarak yine seçmeli rapor şeklinde temel raporlarının da performans raporlarına eklenmesi isteğini karşılayacak bir düzenleme getirilebilir mi?


Sevilerimle, kolay gelsin....
 
Sn NYILMAZ önerisine destek.
1- "Deprem yönetmeliği genel raporu" (ikonu) gibi;
"Güçlendirme yönetmeliği genel raporu"(ikonu) ile sonuçları ekrandan almamız olabilirmi?
(TDY 7.5.3. göre göreli kat ötelemeleri eklenerek, proje hataları, proje hataları tespit edildi verileri ile birlikte)
2-"Seçmeli raporlar"(ikonu) da zaten;
"Statik rapor ayarları" nda "Güçlendirme raporları" bölümü var. Buraya şimdiki durumda güçlendirme raporunda basılan seçenekler eklenirse, seçmeli raporlarda bastırdığımız bütün bilgiler ile birlikte, güçlendirme raporları bastırılabilir.
Kolay gelsin
 
Geri
Üst