performans analizi

sayın forum yetkililerimiz benim sorum belediyeden mevcut Bodrum-zemin ve 1. normal katı yapılmış olan bir binanın üzeri yığma olarak tasarlanacak ve çelik çatı ile örtüldüğünde binaya ait performan analizi istenmektedir son kat kolonlarına çelik çatı analizi ile belirlenen yükler etki ettirilecekmiş.bu performans analizi yapılırken acaba tüm katlar temel dahil komple girilerekmi çatı yükü tanımlanacak yoksa en son katın kolon kiriş ve döşemesinin girilerek çatı yükünün aktarılması yeterli olacakmıdır. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
NOT:Bina 10 yıllık mutlaka mevcut eski statik projesindeki demir miktarını ayarlamak ve kolonları kurtarmakta mümkün olmayaktır.
 
Merhaba,

atg1978@hotmail.com":jopnwptx' Alıntı:
benim sorum belediyeden mevcut Bodrum-zemin ve 1. normal katı yapılmış olan bir binanın üzeri yığma olarak tasarlanacak
Eski bir yapı üstüne yığma kat yapmak yerine yeni kolon-kiriş sistemi tanımlamak daha uygun bir çözüm olabilir. Mevcut bina kendi malzeme bilgileriyle, yeni kat ise yeni malzeme bilgileriyle tanımlanıp, performans analizi yapılabilir.

çelik çatı ile örtüldüğünde binaya ait performan analizi istenmektedir son kat kolonlarına çelik çatı analizi ile belirlenen yükler etki ettirilecekmiş.
Çatı yüklerini yeni tanımladığınız kolonların üstüne etki ettirebilirsiniz.

atg1978@hotmail.com":jopnwptx' Alıntı:
Bina 10 yıllık mutlaka mevcut eski statik projesindeki demir miktarını ayarlamak ve kolonları kurtarmakta mümkün olmayaktır.
Binanın performans düzeyine göre sistemi güçlendirmeniz gerekebilecek. Uygun yerlere Güçlendirme Perdeleri ilave edebilirsiniz.
 
hakan bey ilginize teşekkür ederim asıl sorum yalnızca son katı girip (temel ve zemin kat hariç) kolonlara çatı yükünümü etkilettirmem yoksaeski projeyi temel dahil zemin vwe 1. katı da mı girip çatı yüklemesi yapmam gerekiyor son hasırı girmem yeterlimi acaba
 
Arkadaşım,
önce yığma binanın yüklerini hesapla onları betonarme kısmın üzerine ilave et ve analiz yap. Burda betonarme kısmın durumunu görürsün. Daha sonra yığma kısmın ayrıca analizini yap yığma kısmın durumunu görürsün. Diğer arkadaşlarda böyle bir bina olamıyacağını söylüyorlar teknik olarak doğru ama Türkiyede yaşıyoruz. Üçüncü kattan sonra yer kazanma amacı ile bitişik nizam yan binanın üzerine konsol gibi (kolonlarınıda koyarak yapılan yapılar var) garip yapılar yapılıyor. Senin Yapacağın iki ayrı hesap yapıp belediyedeki arkadaşları ikna etmen lazım.
 
Geri
Üst