V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Program etiketleri

karam zebari

Yeni Üye
Merhabalar..
ben genel olarak programın bazı bölümlerini sormak istiyorum, İngilizce versiyonunun lisansı kullanıyorum..
1. Programı Türkçeye çevirebilirmişim (lisansı almışız)
2. Program (assignment/atama) kısmı nerde bulabilirim mesala (meshings) sayısını artırmak isterim ve ya mesnetleri atamak isterim bulamadım
3. P - delta (ikinci mertebe etkileri vb) nasıl bulup değiştirebilirim
4. Eccentricity of building ( center of mass and center of rigid) bina ağırlık merkezi ve rijitlik merkezi nasıl görebilirim ve değiştirebilirim
5. Building irregularity bina düzensizlikleri yatay ve düşey olarak nasıl bulabilirim ..
6. Mass source
Kombinasyonu nerden bulup değiştirebilirim
Bahsettiğim şeyleri sanki otomatik olarak alınır ama araştırıp nasıl değiştirebileceğimi bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim..

1. Programı Türkçeye çevirebilirmişim (lisansı almışız)
Türkçe versiyonun kurulumunu yapmanız gerekir. İki versiyonu aynı anda kullanabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

2. Program (assignment/atama) kısmı nerde bulabilirim mesala (meshings) sayısını artırmak isterim ve ya mesnetleri atamak isterim bulamadım
Sonlu eleman boyutları döşeme, perde, radye döşeme gibi elemanların ayarlarından değiştirilebilir.
1752477964663.png

3. P - delta (ikinci mertebe etkileri vb) nasıl bulup değiştirebilirim

4. Eccentricity of building ( center of mass and center of rigid) bina ağırlık merkezi ve rijitlik merkezi nasıl görebilirim ve değiştirebilirim
Kütle ve rijitlik merkezleri anaklizden sonra otomatik olarak hesaplanır. Planda konumunu görebilirsiniz. Kat parametreleri diyaloğunda konum koordinatlarını görebilirsiniz.

5. Building irregularity bina düzensizlikleri yatay ve düşey olarak nasıl bulabilirim ..

Program otomatik ayarlar

Kombinasyonu nerden bulup değiştirebilirim
TBDY 2018'e uygun olarak gerekli kombinasyonlar otomatik olarak oluşturulur. İstenirse kullanıcı tanımlı olarak kombinasyonlar eklenebilir.

Çok teşekkür ediyorum hocam sağ olun..
Ancak daha sorularım da var
1. Benim bir projem var Etabs kullandığımızda bir perde duvar uçlarında kolon atıyoruz ve böylece perde duvara çap 6-8 çapı olarak donatı atmak istiyoruz nasıl bu işi yaparız
2. V.10 versiyonunda bazı matrial kısmında statik adıyla diye bir kısım vardı orada bir liste oluyordu tüm elemanlar ve detayları vardı .. ve hata daha kolay elemanların detaylarını değiştirmek yapabiliyorduk onu nasıl bulabilirim bu versiyonda..
yani genel olarak nasıl birden fazla elemanların bir defada detaylarını değiştirebilirim ..

Geri