V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Proje Hakkında Genel Tavsiye

Herkese merhabalar, ekteki projede aklıma takılan birkaç husus var bunları sizin değerli yorumlarınızı da alabilmek için sormak istiyorum.

1- Proje 2 katlı çift yönlü nervürlü döşeme sistemi ile çalışıyor fakat proje içerisinde bazı kirişlerim yatık değil derin kiriş; ayrıca merdiven kenarında da mimari tasarımdan dolayı iki adet kiriş eklentisi yapmak zorunda kalıyorum. Bununla alakalı yorumunuz nedir? Kirişlerin karma şekilde derin ve yatık kullanılması tasarım problemi oluşturur mu? Kabul edilebilir bir durum mudur bu?

2- Projede zemin katta S13 Kolonu ile alakalı birleşim bölgesi durumunu aşamıyorum. daha önce zemin ve 1. kattaki S04 kolonu da aynı şeyi veriyordu fakat 1 ve 2 aksı arasındaki tüm kirişleri 30*50 derin kirişe çevirdiğimde bunu aşabildim fakat S13 kolon kiriş kesişim bölgesinde aşamıyorum bununla alakalı fikirlerinizi merak ediyorum.

3- Merdiven mesnet koşullarını tam oluşturamadım bu konudaki fikriniz nedir?

Ekli dosyalar

Modelle önerilerim;
simetrik taraftada aynı işlemi yapınız.
--k31-k34 kirişlerinin genişliğini artınız, (yeşil)
--merdiveni mesnetlemek için kiriş ilave ediniz, (mavi)
--k31 kirişinin perdeye tam oturması için p02 perdesini uzatınız, (kırmızı)
--s13 kolonunda kirişler iki taraftan oturacak şekilde ebad düzenlemesi yapınız,
--merdiveni temele mesnetlemek için su basman perdesi giriniz,
v11.16 kullanınız.
1754073805467.png

Birinci sorunuza cevap vermek istedim. Aksine bulabildiğiniz her duvar altına, merdiven çevresine, kısaca mimari kaygıları bozmayan her yere derin kirişler teşkil etmek bu tarz asmolen türü yapılar için son derece tavsiye edilen bir şey. Bunun haricinde uzun doğrultuda da perde duvar teşkil etmenizi tavsiye edebilirim, iyi çalışmalar.

Geri