V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Proje Kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emiril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emiril

Yeni Üye
Merhaba

Eklediğim projenin betonarme dosyaları bana autocad olarak geldi. Bu işin Fenni Mesulü olarak en azından kesit kontrolü yapabilmek için gelen projeleri programa girdim. Konstrüktif 420 lik konsol kiriş haricinde önemli bir hata yok gibi görünüyor. Programı 5 versiyonundan sonra ilk defa kullanıyorum. Parapetlerin nasıl girildiğini bilmediğim için terastakileri yük olarak bir alt kattakileri de perde olarak girdim.
Projeyi kontrol etmekte katkı verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Eklediğim projenin betonarme dosyaları bana autocad olarak geldi. Bu işin Fenni Mesulü olarak en azından kesit kontrolü yapabilmek için gelen projeleri programa girdim. Konstrüktif 420 lik konsol kiriş haricinde önemli bir hata yok gibi görünüyor. Programı 5 versiyonundan sonra ilk defa kullanıyorum. Parapetlerin nasıl girildiğini bilmediğim için terastakileri yük olarak bir alt kattakileri de perde olarak girdim.
Projeyi kontrol etmekte katkı verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Modelle önerilerim; (anladığım kadarıyla bu bina okul veya hastane)
--a3 düzensizliğini işaretleyiniz,
--x yönünde İstanbul gibi bir yerde perde koymamak çok hatalı,
--5. katta eğik kolon mu? kiriş mi? belli olmayan elemanlar var ben olsam bunları eğik kolon yapardım,
--4.9.1.3.a seçimi yapmalısınız sizin seçiminiz kurtarmaz,
1768987711430.png
--kiriş kalınlığı ile perde genişliği aynı olmalı,
--mimari açıdan terasa parapet koymaya ne gerek var? mimari proje düzeltilerek tuğla duvar yükü alınması uygun olur,
--kirişin ucundan tekrar konsol modellemek uygun değil
Fenni mesul olacaksanız, bu proje hangi programda girildi ise datalarını ve hesabını isteyip kontrol ediniz.
umarım onaylanmamıştır. bu hali ile uygun görülmüyor.

1768987581721.png

üstadım zaman ayırıp dosyayı incelediğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
- projeyi yapan firma düzensizliklerden kaynaklı olarak hesap yöntemi tercihlerine dikkat etmesi gerektiğini biliyor.
- x yönünde perde konmamasının sebebinin mimarinin zorlamasından kaynaklı olduğunu biliyorum.
- 5. kattaki elemanlar bana gelen projede kolon gibi modellenmişti. ancak bizim programda kolon boyunca döşeme tanımlamak mümkün olmadığı için kiriş olarak girdim.
- 4.9.1.3.b seçmemin sebebi binanın tüm duvarlarının galvaniz profiller ve alçı paneller ile yapılacak olmasından kaynaklanıyor. (bu maddeyi yanlış mı yorumluyorum?)
- kiriş kalınlığı ile perde kalınlığının aynı olması konusunu notlarıma yazdım.
- bu parapet de o eğik kolonlar/kirişlerle aynı açıda teras kenarında eğik duruyor. cephe kaplaması eğik olarak alt kattan başlayıp üstüne devam ediyor. ancak haklısınız tuğla ile olmasa bile çelik profillerle aynı eğik parapet oluşturulabilir.
- evet o döşemenin tamamen konsol olmasında bence sakınca yok. dediğiniz gibi mavi çerçeveye aldığınız kirişler tamamen kalkabilir. Yeşil çerçeveyi onay gibi mi anlayayım. 420lik konstrüktif kirişler yerine çelik çözüme yönlendirmiştim. betonarme çözüm sahada işime de gelir ayrıca.
-projecinin işvereni değilim maalesef. Ancak tavsiyelerim ulaşıyor.

Son düzenleme:
Geri