Proje tasarım kiriş süreksizliği

cezbe

Üye
bodrum+zemin+12 kat projede kolon yerleştirimi üzerinde çalışıyorum fakat projede 4 yönde 1.50 m cıkma mesafeleri kullanılmak isteniyor.
projede kiriş süreksizliği mevcut .Bu tasarıma ek veya başka nasıl çözümler üretebilirim .bu tasarım yeterli midir?Şimdiden teşekkür ederim.

(kat kotları proje tasarım için girilmiştir.)kat yüksekliği 2.90 m olarak yapılacaktır.
mimari proje paftası zemin katta ve bodrum kat kısımında mevcuttur.
projede çift donatı hatası mevcuttur.
merdiven tasarımı yapılmamıştır.
 

Ekli dosyalar

  • proje 2.cde
    2.9 MB · Görüntüleme: 29
Taşıyıcı sisteminiz çok kötü. Programın hata vermemesi demek doğru yaptığınız anlamına gelmiyor. Hiçbir doğrultu ve hiçbir aksta tamamlanan çerçeveniz yok. 13 katlı bir yapıda 25 lik perde çok az.
Nacizane tavsiyem kolonları yatıkta olsa kirişlerle bağlamanız yönünde olacaktır. Ayrıca asansör kısmında mimari olarak yatay süreklilik sağlanabilir.
Bu çok dikkatli çalışılması gereken bir proje. Bu binada ortalama 100 kişi yaşayacak...
 
taşıyıcı sitemde sağlıklı yük aktarımı olmadığını düşünüyorum yapınız. çerçeveler tamamlanmamış durumda. özellikle Y yönünde tüm kolonların birbirne bağlanaması gerekli. ayrıca asansör kısmındada kirişlerle yapının orta kısmını yük aktarımını sağlamanız gerektiğini düşünüyorum. asansör ve merdiven kenarlarındaki perdelerinizi.grup perde olarak tanımlamanızı da şart. merdivenin dört köşesine de taşıyıcı unsur eklemnizde fayda var. ayrıca düğüm noktalalrı ve perde kiriş bağlantılarında sıkıntılar mevcut. dikkatli bir şekilde revize etmenizde fayda var . iyi çalışmalar.
 
bu tasarım yeterli midir?Şimdiden teşekkür ederim.
yukarıdakilere ilave olarak;
--iki yüklemeli hesap durumunu seçiniz,
--bu yükseklikteki bina için binalarda yangından korunması hakkındaki yönetmeliğine göre kolon ve perdelerde beton örtüsünü 5 cm alınız.
 

Ekli dosyalar

  • binalarda yangından korunması hakkındaki yönetmelik.png
    binalarda yangından korunması hakkındaki yönetmelik.png
    153.1 KB · Görüntüleme: 30
@Ünver ÖZCAN ünver bey ilave olarak dediğiniz maddeleri uyguladım sistemde herhangi bir taşıyıcı unsurlarda problem olmadı.Taşıyıcı sistem hakkında eksik gördüğünüz veya burayı bu şekilde çözebilirsiniz dediğiniz bir nokta varmıdır ?
 
Geri
Üst