Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Projeden seçmeli rapor alamıyorum

merhaba
eklediğim havuz projesinden seçmeli rapor alamıyorum
sebebi nedir? üst düzey performanslı bilgisayarda bile donuyor ve idecad kendini kapatıyor.
yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler.

Ekli dosyalar

eklediğim havuz projesinden seçmeli rapor alamıyorum
sebebi nedir? üst düzey performanslı bilgisayarda bile donuyor ve idecad kendini kapatıyor.
yardımcı olursanız sevinirim
hiç bir şeye dokunmadan idecad 10.93 ile hesap yaptırdığımda, 7 senelik masa üstü bilgisayarımda 3:45 dakikada çözüm yapıyor.
idecad 10.93 yüklemediyseniz yükleyiniz.

malesef ünver bey 2 dk içinde çalışmayı durdurup programı kapatıyor. 10.93 ile de
SORUNUNUZ ANALİZ YAPAMAMAK MI SEÇMELİ RAPOR ALAMAMAK MI ? ANALİZDE SORUN GÖRÜNMÜYOR (2.43 SN) .... ANCAK RAPOR ALMA İLE İLGİLİ SEBEBİNİ BENİMDE ANLAYAMADIĞIM BİR SORUN VAR. İDE PORTAL DAN DESTEK TALEBİ YAPMANIZ FAYDALI OLACAKTIR.

SORUNUNUZ ANALİZ YAPAMAMAK MI SEÇMELİ RAPOR ALAMAMAK MI ? ANALİZDE SORUN GÖRÜNMÜYOR (2.43 SN) .... ANCAK RAPOR ALMA İLE İLGİLİ SEBEBİNİ BENİMDE ANLAYAMADIĞIM BİR SORUN VAR. İDE PORTAL DAN DESTEK TALEBİ YAPMANIZ FAYDALI OLACAKTIR.
10.93 ile çözüldüğünde hata vermiyor.
bendeki eski bilgisayarda bile çözüldüğüne göre sorun bilgisayarınızda olabilir.
ünver bey, yanlış anlaşıldım galiba analiz yapabiliyorum 2 dk içinde hatasız çözüm alıyorum ama. seçmeli rapor oluşturamıyorum malesef... seçmeli rapor alıp kurumlara vermem gerekiyor ama seçmeli rapor oluşturamıyorum.
olcay bey sizde de aynı sorun oluştu galiba ?

ünver bey, yanlış anlaşıldım galiba analiz yapabiliyorum 2 dk içinde hatasız çözüm alıyorum ama. seçmeli rapor oluşturamıyorum malesef... seçmeli rapor alıp kurumlara vermem gerekiyor ama seçmeli rapor oluşturamıyorum.
olcay bey sizde de aynı sorun oluştu galiba ?
evet. bazı raporları alıyor. ancak seçmeli rapor bölümünden analiz tekrarına rağmen vermiyor. VS 10 kullanıcıları için destek portalı ide portal dan destek talebiniz halinde hızlı bir dönüş yapılacaktır. (seçmeli rapor bölümünde radye ve yapı özet bilgileri dışındaki raporlar alınabiliyor )

evet. bazı raporları alıyor. ancak seçmeli rapor bölümünden analiz tekrarına rağmen vermiyor. VS 10 kullanıcıları için destek portalı ide portal dan destek talebiniz halinde hızlı bir dönüş yapılacaktır. (seçmeli rapor bölümünde radye ve yapı özet bilgileri dışındaki raporlar alınabiliyor )
portaldan yazdım sizden sonra, ama ben tek tek alıp birleştirmeyi denedim hiç bir başlığı vermedi. anlam veremiyorum artık portaldan dönüş bekleyeceğiz

portaldan yazdım sizden sonra, ama ben tek tek alıp birleştirmeyi denedim hiç bir başlığı vermedi. anlam veremiyorum artık portaldan dönüş bekleyeceğiz
seçmeli raporlarda radye döşeme ve yapı özet bilgileri hariç rapor alabildim. 3-4 dk sürede. ancak normal olmayan bir durum var. mail adresi verirseniz aldığım raporu atabilirim size. acilse belki bir yardımı olur.

Tüm havuz kenarlarını tek bir perde grubu olarak tanımlamışsınız, bu doğru bir tanımlama değil.
Muhtemelen raporu da bu sebeple alamıyorsunuz. Her perdenin yanal itkisi kendi içinde değerlendirilmeli, bu perdeler zaten grup olarak çalışmazlar. Rapor alsanız bile doğru bir çözüm olmaz.

Yapının geri kalanına göre bir bütün olarak çubuğa yakın davranış gösterecek (birlikte eğilme yapacak) perdeleri grup olarak tanımlamak doğrudur (asansör çekirdeği gibi elemanları yani).

1649217836037.png

Perdelerin bol olduğu durumlarda perde grubu raporda sıkıntı çıkarıyor
"Sıkıntı çıkarıyor" dan kastınız nedir, anlayamadık. Eğer raporun daha uzun sürede oluşturulması ise, bu beklenen bir durumdur. Rapor oluşturma sırasında perde gruplarının kapasite kontrolleri tekrar yapılmaktadır.
Raporun çok uzun sürede oluşturulduğu proje dosyasını eklerseniz farklı bir durum olup olmadığını inceleriz.

Tüm havuz kenarlarını tek bir perde grubu olarak tanımlamışsınız, bu doğru bir tanımlama değil.
Muhtemelen raporu da bu sebeple alamıyorsunuz. Her perdenin yanal itkisi kendi içinde değerlendirilmeli, bu perdeler zaten grup olarak çalışmazlar. Rapor alsanız bile doğru bir çözüm olmaz.

Yapının geri kalanına göre bir bütün olarak çubuğa yakın davranış gösterecek (birlikte eğilme yapacak) perdeleri grup olarak tanımlamak doğrudur (asansör çekirdeği gibi elemanları yani).

Ekli dosyayı görüntüle 24266
Grubu iptal edip düzenledim biraz uzunda sürse raporu aldı. teşekkürler :)

Böyle bir havuz projesinde rapor alamama (çok uzun beklememe rağmen) sorunu ben de yaşıyorum, perdelerin grubunu iptal ettiğim de ise "- Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır hatasını alıyorum . Grubu iptal edip düzenledim derken neyi kast ettiniz ? bu sorunu nasıl aştınız ? perdeleri grup yapmadan temiz analiz sonucu alamıyorum, gruba dahil ettiğimde ise rapor alamıyorum :(

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    337.4 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
merhabalar kolay gelsin rapor oluştururken herhangi bir hata uyarısı vermeden rapor sayfası kapanıyor neden olabilir yardımcı olabilirmiisniz acil ?

Geri