V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Projem hakkında acil yorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xalox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xalox

Yeni Üye
S7 - S8 - S9 - S12 ve S13 kolonlarında zemin kattaki pursantaj nasıl azaltılabilir.
Birde zayıf kolon hatası nasıl giderilebilir.
kolon ebatlarını artırarak gidermek mimar açıdan çok sıkıntılı.
yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim .
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

sn unver
hayır daha öncede forumda aynı projeyi eklemiştim. uyarıları dikkate alarak tekrar düzenleme yaptım. analiz yaptım. bu seferde merdiven kovasının etrafındaki kolonlarda aşırı donatı çıkıyor zemin kat kolonlarında.
birde kirişleri 30 x 60 kullanmak istiyorum. sisteme perdeler ekledim. kirişler perdeye otursun diye perde kalınlığını 30 yaptım. 7 katı olması gereken uzunluğa mimari engel oluyor. sorunlar bunlar. tecrübelerinizi bekliyorum teşekkür ederim

Sn xalox

Önceki projenize de baktım önerilerim:
1- bodrum kata perde ilavesi yaptığınız için üst rijit kat numarasını -1 alabilirsiniz. Bu değer değişince kolon donatılarınız bir miktar düşüyor. Bana göre donatısı fazla olan kolonları 5 cm artırsanız donatıyı daha da düşürürsünüz.
2-kirişleri eskisi gibi 30/60 yapın
3- binanın zayıf istikametine perde koyabiliyorsanız koyun. Kolon donatılarını daha da düşürür.
4- binayı yarı rijit diyaframlı çözün

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

unver":9lieqvaw' Alıntı:
Sn xalox

Önceki projenize de baktım önerilerim:
1- bodrum kata perde ilavesi yaptığınız için üst rijit kat numarasını -1 alabilirsiniz. Bu değer değişince kolon donatılarınız bir miktar düşüyor. Bana göre donatısı fazla olan kolonları 5 cm artırsanız donatıyı daha da düşürürsünüz.
2-kirişleri eskisi gibi 30/60 yapın
3- binanın zayıf istikametine perde koyabiliyorsanız koyun. Kolon donatılarını daha da düşürür.
4- binayı yarı rijit diyaframlı çözün

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

sn unver
öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 2ç mesajda ve ilk mesajda söyledikleriniz dikkate alarak projemi tekrar düzenledim. Merdiveni de ekledim ve yarı rijit diyafram olarak çözdüm projeyi. projenin son hali link de ekli.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

size sormak istediğim bir kaç soru
1. si
analiz ayarların da
mod birleştirme yöntemi ve diyafram eksantrik moment yüklemesi arasındaki fark nedir.
merdiveni yapı ile çözmek istediğimizde 2. seçenek ile çözmenin doğru olacağı ile yönlendirme var.
2. sorum ise betonarme koln sekmesin s.g pursantaj (- ) eksi değerler var. bunun anlamı nedir.
3. soru
perde kolonları bazılarını panel olarak bazısını ise kolonda 25/175 ebat girerek tanımladım. ikiside aynı şey midir. yoksa farklılık var mıdır.
4. kapalı çıkmalarda oda içerisinde müşterinin talebi üzerine kirişler sarkmasın diye ebatları 30 x 36 olarak girdim. böyle bir projede çok sorun olur mu

bana vakit ayırıp sorularımı cevaplandırdığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim üstadım.
Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim

xalox":2p6413tv' Alıntı:
1. si analiz ayarların da mod birleştirme yöntemi ve diyafram eksantrik moment yüklemesi arasındaki fark nedir.
Mod birleştirme yönteminde kat kuvvetleri modal olarak CQC yöntemi ile birleştirilir.Tepki spektrumu ile analizde eleman bazında deprem tesiri entegrasyonu yapılmaktadır.
2. sorum ise betonarme koln sekmesin s.g pursantaj (- ) eksi değerler var. bunun anlamı nedir.
S.G.Pursantaj: Dizayn tesirlerden hesaplanan donatı miktarının kolon alanına yüzde olarak oranıdır. Değerin negatif çıkması veya pozitif çıkıp minimum pursantajın altında kalması, kolon kesitinin zorlanmadığını gösterir.
3. soru perde kolonları bazılarını panel olarak bazısını ise kolonda 25/175 ebat girerek tanımladım. ikisi de aynı şey midir. yoksa farklılık var mıdır
Perdelerin panel objesi olarak girilmesi durumunda kabuk olarak modellenebilir.

Not: Projede Merdivenin üst ve alt kenarları boşta olmasına rağmen sabit mesnet olarak işaretlenmiş.

İyi çalışmalar

Geri