Projem hakkında yorum yapabilir misiniz ?

Rıdvan TURAN

Kıdemli Üye
Perdemde kayma hatası alıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca statik tasarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • STATİK PROJE.cde
    12 MB · Görüntüleme: 8
Merhaba,
-öneri olarak görseldeki gibi kırmızıyla işaretlediğim ve k11 kirişi gibi 25x50 lik kirişleri 25x45 lik kirişlere dönüştürerek hem 25x50 lik kirişlere saplanan kirişleri bağlandığı kirişlerin boyutundan az duruma getirebilir ve sürekliliği de sağlayabilirsiniz.
-perdedeki ilgili hatalara karşı donatı seçimindeki gövde düşey donatılarındaki 8 lik donatı seçim tikini kaldırarak 10 luk tan başlatabilirsiniz, perde başlık uzunluklarını büyütebilirsiniz ve kesme hatasına karşın etriye çapını arttırıp etriye aralığını azaltabilirsiniz.
-3.kattaki s09 kolonu ve y yönündeki k32-k33 kolon-kiriş birleşim kesme güvenliği hatasını gidermek için ilgili kiriş donatılarını görseldeki gibi düzenleyip analiz yaptığınızda bu sorun da giderilecektir.kiriş donatıları.PNG
-statik tasarım ve modelleme hususunda analiz hataları haricinde bence sorun yok.

ilgili ekteki model dosyasında 3. katta bahsettiğim şekilde kirişlerin donatılarını düzenleyip yeniden analiz yaptığınızda problem kalmayacaktır.siz dilerseniz düzenlemiş olduğum 25x45 lik kirişleri 25x50 olan eski haline çevirebilirsiniz bu hususta karar sizin.kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim.
saplanan kirişler ve süreklilik.PNG
 

Ekli dosyalar

  • -6 KAT-.cde
    12 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Geri
Üst