V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Projemde çözemediğim hatalarda yardımcı olurmusunuz

yildizz

Yeni Üye
arkadaşlar projemi çözümlemem konusunda yardımcı olurmusunuz

ilk olarak temelden bahsedecem belediye ortalama gerilmeye göre çözümü kabul etmiyor deprem etkisi altında max gerilmenin taşıma gücünün altında kalmasını istiyor buda bu büyüklükteki yapı için bazı noktada temelde gerilmeler fazla olduğu için ister istemez gerilme yığılmaları oluyor ve taşıma gücünü maxta aşıyor wilker yay teoremini tikini işaretledim lakin gene kurtarmadı nerdeyse 1.5 2 metre ampatmanım var ortalama gerilmeyi belediye kabul etmiyor şuan taban basıncım 21 22 taşıma gücüm 20 zemin etütcülerle görüşüp halletcem ama ampatmanım gene 1.5 2 metre çok fazla.

daha sonra yapı denetim revize verdi yapı yüklerini ağırlaştırmamı istedi saçak vs eklememi ufak tefek çözülebilir şeyler verdi projede istedikleri yüklemeleri yaptım ve bodrum perdelerine toprak itkisi ver dedi onuda taşıma gücüyle aynı değeri ver dedi (20ton/m2) bunuda yaptım lakin hatalardan başımı alamadım

taşıma gücünü zemin etüt projesini incelediğimde 30 ton/m2 bulmuşlar lakin önerilen 20/ton/m2 kullanılması istenmiş bu sebeple projemde 20 yi geçemiyorum yatak katsayımda 1120

toprak itikisinden sonra ayrıca bodrum kirişlerindeki hataları çözemedim kapasite ,donatı alanı, eksenel basınç, vs hataları aldım yüksekliği 60 yaptım ama genişliği artıramadım perdeler 25lik olduğu için bazı perdelerimde ise kesme hatası var onları çözerim lakin bodrum kirişleri şuanlık sıkıntı gene zemin kattada kirişlerin bazılarında aynı hata var perdelere yatay yük ekledikten sonra oldu bu hatalar ne yapmalıyım öneriniz nedir.

Geri